Šokėjus vėl sukvietė „Rudens taurė“

  • Teksto dydis:

Tradicinių sportinių šokių varžybų "Rudens taurė" pagrindiniai prizai šiemet vėl pasklido po visą Lietuvą.

Garliavos sporto centre surengtame 26-ame "Rudens taurės" konkurse jėgas išmėgino ir jaunieji šokėjai, ir senjorai. COVID-19 pandemijos barjerai sukomplikavo užsienio sportininkų galimybes atvykti į Lietuvą, tad dalyvių daugumą sudarė mūsų šalies klubų atstovai.

Pasak renginį suorganizavusio Kauno sportinių šokių klubo "Žiburys" vienos vadovių, tarptautinės kategorijos teisėjos Liudmilos Bankauskienės, epidemiologiniai apribojimai sukėlė papildomų sunkumų, tačiau pasirūpinta, kad būtų laikomasi visų Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) ir Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) rekomendacijų, užtikrinančių dalyvių ir žiūrovų saugumą.

"Rudens taurės" naujovė – suaugusiųjų grupės "Kylančių žvaigždžių" varžybos: klasikinių šokių programą sėkmingiausiai atliko Simonas Seikauskas ir Liucija Norušaitė (Panevėžio "Rumba" / Kauno "Sūkurys"), Lotynų Amerikos šokių – Augustinas Trinkus ir Neda Elena Šalugaitė (Vilnius, MJ sportinių šokių akademija).

Garliavos sporto centre surengtame 26-ame "Rudens taurės" konkurse jėgas išmėgino ir jaunieji šokėjai, ir senjorai.

A.Trinkus su N.E.Šalugaite triumfavo ir jaunimo grupėje, o tarp klasikinių šokių atlikėjų geriausiai pasirodė kauniečiai Justas Gedgaudas ir Viktorija Petrenka ("Sūkurys").

Jaunių II grupės pagrindinius klasikinių ir Lotynų Amerikos šokių prizus pelnė klaipėdiečiai Kipras Kūra ir Clara Mata ("Žingsnis").

Klasikinių šokių senjorų varžybų prizininkai – Artūras ir Beata Grebliauskai ("Sūkurys"), Jurijus ir Liudmila Taurinskai bei Raimundas ir Audronė Mickūnai (abi poros – Vilniaus "Ratuto").

Kitų amžiaus grupių trofėjai teko Alytaus, Kauno miesto ir rajono, Šiaulių, Klaipėdos, Vilniaus, Panevėžio, Kretingos, Marijampolės, Elektrėnų klubų šokėjams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių