Savaitgalį – istorinės ledo ritulio rungtynės Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Praėjusį savaitgalį Klaipėdoje užfiksuotas istorinis įvykis miesto ir viso šalies moterų ledo ritulio istorijoje – pirmąsias rungtynes sužaidė šiemet suformuota klaipėdiečių merginų komanda.

Pavadinimo vis dar neturinti jungtinė Klaipėdos miesto moterų komanda, treniruojama Eduardo Pavliukovo, ilgai lauktoms pirmosioms rungtynėms į svečius pasikvietė vieną iš dviejų pirmųjų šalyje įkurtų moterų komandų - „Hockey Stars“ atstoves. Dėl pandemijos galimybių žaisti Baltijos moterų ledo ritulio lygoje netekusi sostinės komanda nepaisydama savo nuostolių, su didžiuliu būriu naujokių sutiko atvykti į pajūrį ir metė iššūkį šiemet suburtai klaipėdiečių komandai, kurios branduolį sudaro Lietuvos rinktinės narės.

Atkakliose rungtynėse uostamiesčio komanda po pirmojo kėlinio įgijo dviejų įvarčių pranašumą, o vėliau jį dar labiau padidino bei šventė pergalę 8:3 (3:1, 3:2, 2:0). Abi komandos savo gretose turėjo po 11 žaidėjų, o rungtynės buvo žaidžiamos oficialiomis taisyklėmis. Pasibaigus rungtynėms abi ekipos išbandė savo jėgas ir mušant baudinius.

Klaipėdos ekipos gretose įvarčiais šiose rungtynėse pasižymėjo Klara Miuller, Polina Tolmačiova, Marija Kukanova, Ula Aleksandravičiūtė, Viltautė Jasinevičiūtė, Anastasija Šeršniova ir Julija Melnikova. „Hockey Stars“ gretose tiksliai į vartus atakavo Gertrūda Gliožaitytė, Vanesa Blaževičiūtė ir Emilija Tučiūtė.

Po pirmųjų rungtynių Klaipėdos moterų komanda norėjo padėkoti prie žaidimo finansiškai prisidėjusiems rėmėjams, savo treneriams, varžovėms iš Vilniaus bei naują patirtį gavusiems vartininkams. Taip pat padėkų nusipelnė ir pačios klaipėdietės: keletui komandos atstovių tai buvo pirmoji patirtis žaidžiant prieš moterų ekipą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių