S. Krupeckaitė pasaulio čempionate nepateko į sprinto rungties pusfinalį

  • Teksto dydis:

Lietuvos dviračių treko rinktinės lyderė Simona Krupeckaitė nepateko į Apeldorne (Olandija) vykstančio 115-ojo pasaulio treko čempionato sprinto rungties pusfinalį ir galutinėje įskaitoje užėmė septintąją vietą.

Triskart pasaulio sprinto vicečempionė pusfinalyje ketvirtadienį 0-2 pralaimėjo praėjusių metų pasaulio vicečempionei australei Stephanie Morton.

S. Krupeckaitė pasaulio čempionato sprinto rungtyje septinta buvo ir 2004 bei 2015 metais. Į dešimtuką pasaulio pirmenybėse lietuvė pateko 25-ąjį kartą.

14-ąjį kartą pasaulio pirmenybėse dalyvaujanti ir antrąją vietą pasaulio sprinto reitinge užimanti S. Krupeckaitė, kurią treniruoja jos vyras Dmitrijus Leopoldas, atrankoje tarp 33 dalyvių buvo aštunta (10,975 sek.), šešioliktfinalyje nugalėjo meksikietę Luz Danielą Gaxiolą, o aštuntfinalyje įveikė ukrainietę Oleną Starikovą.

Kita lietuvė Miglė Marozaitė atrankoje buvo 12-a (11,047 sek.), o šešioliktfinalyje pralaimėjo amerikietei Madalyn Godby. Dviratininkes skyrė vos šešios tūkstantosios sekundės dalys.

Vyrų keirino rungtyje (29 dalyviai) Lietuvos atstovas Vasilijus Lendelis nepateko tarp 12-os geriausiųjų. Lietuvos atstovas pirmojo etapo pirmajame važiavime buvo trečias, o penktajame paguodos važiavime finišavo antras.

Į pusfinalį pateko šešių pirmojo etapo ir šešių paguodos važiavimų nugalėtojai.

Penktadienį Olivija Baleišytė dalyvaus daugiakovės varžybose (keturios rungtys), o V. Lendelis ir Svajūnas Jonauskas - sprinto lenktynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių