„Rudens taurė“ – iššūkis ne vien debiutantams

  • Teksto dydis:

„Kaip kasmet, šįkart vėl laukiame skirtingų kartų šokėjų – ir pradedančiųjų šešiamečių, ir subrendusių aukšto lygio sportininkų“, – sakė tradicinių sportinių šokių varžybų „Rudens taurė“ organizatoriai, Kauno klubo „Žiburys“ vadovai Liudmila ir Vytautas Bankauskai.

Spalio 1–2 d. Garliavos sporto centre vyksiančiose varžybose dalyvaus ne vien Lietuvos, bet ir užsienio šokėjai – tarp jau pateikusiųjų paraiškas yra porų iš Azerbaidžano, Italijos, Nyderlandų, Slovakijos, Latvijos, Estijos, Ukrainos, Lenkijos.

Pagrindinis akcentas – Pasaulio sportinių šokių federacijos (WDSF) suaugusiųjų, jaunimo ir jaunių reitingo varžybos.

Dalyvauti jose jau užsiregistravo 2022-ųjų Lietuvos jaunimo standartinių šokių čempionato prizininkai Raigardas Gedvilas ir Patricija Vičiūtė („MJ sportinių šokių akademija“, Vilnius), finalininkai Pijus Palskys ir Ugnė Makarskaitė („Sūkurys“-„Rumba“, Kaunas), Aivaras Kuoga ir Eliza Abdellaoui („Sūkurys“).

Šios varžybos – geras jėgų išbandymas po įtemptų vasaros treniruočių, o naujoms poroms – galimybė debiutui.

„Rudens taurė“ – geras jėgų išbandymas po įtemptų vasaros treniruočių, o kai kurioms neseniai susikūrusioms poroms – debiutiniai pasirodymai“, – teigė V.Bankauskas.

„Šokėjus vertins arbitrų kolegija, joje kartu su mūsų šalies teisėjais dirbs specialistai iš Europos šalių, tarp jų – buvęs pasaulio ir Europos dešimties ir standartinių šokių čempionas Giovanni Chiapperini, Lotynų Amerikos šokių pasaulio ir Europos profesionalų čempionatų finalininkas Alessio Di Veronica. Abu svečiai iš Italijos po varžybų pasidalys patirtimi su Lietuvos šokėjais“, – kalbėjo L.Bankauskienė.

Pradedančiųjų šokėjų (gim. 2015 m. ir jaunesnių) grupėse – poros ir iš didžiausių Lietuvos miestų, ir iš Šilutės, Mažeikių, Tauragės, kitų šalies regionų.

„Rudens taurė“ rengiama jau 28 kartą.


Šiame straipsnyje: rudens taurėŽiburysšokėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių