„Roland Garros“ jaunių dvejetų turnyre – E. Butvilo triumfas

  • Teksto dydis:

Lietuvos tenisininkas Edas Butvilas triumfuoja – „Roland Garros“ jaunių dvejetų turnyro finale 17-metis klaipėdietis su bendraamžiu kroatu Mili Poljičaku 6:4, 6:0 nugalėjo metais vyresnius Gonzalo Bueno ir Ignacio Buse iš Peru.

Tai – jau antroji vieno talentingiausių Lietuvos tenisininkų pergalė „Didžiojo kirčio“ jaunių turnyruose. Pernai E. Butvilas su ispanu Alejandro Manzanera Pertusa nugalėjo Vimbldone.

Turnyro finale E. Butvilas ir M. Poljičakas varžovams nesuteikė didesnių vilčių. Apylygiame pirmajame sete būsimiems čempionams pavyko laimėti tašką varžovų padavimo metu tik dešimtajame geime, tačiau to užteko. Antrajame sete lietuvis su kroatu konkurentus iš Peru tiesiog sutriuškino, laimėdami 6:0.

Jaunių „Roland Garros“ varžybose iš viso dalyvavo trys lietuviai. Vaikinų varžybose, be E. Butvilo, varžėsi Vilius Gaubas. Jis vienetų turnyro pirmajame etape 6:4, 3:6, 4:6 nusileido belgui Alexanderiui Blockxui, o dvejetuose su slovėnu Boru Artnaku 3:6, 4:6 pralaimėjo slovakui Peteriui Nadui ir lenkui Martynui Pawelskiui.

Merginų turnyro atrankos varžybose dalyvavo Patricija Paukštytė. Pirmajame atrankos etape ji 6:4, 6:2 nugalėjo iranietę Meshkatolzahr Safi, bet lemiamoje kovoje 4:6, 3:6 nusileido čekei Julie Štruplovai ir į pagrindinį turnyrą nepateko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių