R.Grigas sugrįžo į Kauno „Žalgirį“

Ne vienus metus "Žalgiriui" atidavęs krepšinio treneris Rimantas Grigas grįžo į legendinę Kauno komandą.

Siekdama pagerinti žalgiriečių žaidimą ir rezultatus, klubo vadovybė nusprendė į sporto direktoriaus pareigas paskirti praeityje buvusį "Žalgirio" strategą R.Grigą.

"Mūsų netenkino pastaruoju metu demonstruojama komandos žaidimo kokybė. Kiekvienas pralaimėjimas yra nelaimė, todėl, norėdami jų išvengti, nusprendėme sustiprinti komunikaciją tarp ekipos žaidėjų, trenerių ir klubo vadovybės. Mes nuolat ieškojome asmens, galinčio užimti šią reikšmingą klubui poziciją ir apsistojame ties R.Grigo kandidatūra. Jis kaunietis, turintis didelę trenerio darbo patirtį, gerai pažįstantis klubo tradicijas, žaidėjus. Mes manome, kad jis tikrai sustiprins komandą", – apie naujojo sporto direktoriaus paskyrimą sakė "Žalgirio" savininkas Vladimiras Romanovas.

R.Grigas yra treniravęs ne vien "Žalgirio-Sabonio mokyklos" jaunuosius krepšininkus, bet ir dvejus metus – nuo 2006 m. gruodžio iki 2008 m. spalio vidurio – dirigavo pagrindinei "Žalgirio" ekipai.

"Pirmiausia rūpinsiuosi sklandžiais kolegiškais, sportiniais ryšiais tarp komandos ir klubo administracijos. Kontaktai tarp trenerių štabo, žaidėjų ir klubo vadovų – itin svarbu", – patikėto darbo svarbą pabrėžė R.Grigas.

Patyręs specialistas neslepia, kad sugrįžimas į "Žalgirį" jam – reikšmingas ir džiugus įvykis: "Malonu grįžti į klubą, kuriam esu skyręs daugiau nei dešimt savo karjeros metų. Tikiuosi, kad visiems dirbant išvien komandos rezultatai tik gerės."

p>Komandos susirinkime taip pat nuspręsta, kad Marcusas Brownas nuo šiol užims žaidžiančio trenerio asistento pareigas. "Būsiu žaidėjas, bet kartu ir mokysiuosi trenerio darbo", – sakė po kelių savaičių į aikštelę sugrįšiantis M.Brownas.

Vakar žalgiriečiai Lenkijoje žaidė VTB Vieningosios lygos turnyro B grupės rungtynes su Tomo Pačėso vadovaujama Gdynės "Asseco Prokom" ekipa. Susitikimą (...) laimėjo (...). Tai buvo (...) "Žalgirio" (...) šiose varžybose.

Šioje grupėje nepasisekė Rimo Kurtinaičio treniruojamam Rygos VEF, kuris namuose 75:81 nusileido Maskvos srities "Chimki" klubui.

A grupėje sunkią pergalę išvargo Vilniaus „Lietuvos rytas“, savo aikštėje 90:84 palaužęs Baltarusijos čempionę „Minsk 2006” komandą. Grupės lyderis Maskvos CSKA 73:53 sutriuškino Suomijai atstovaujančią Espo „Honką“.

„Veteranų lygio rungtynės, veteranų lygio buvo tiek mūsų komanda, tiek teisėjai. Žaidžiam labai gražioje arenoje ir mūsų palaikyti ateina labai daug žmonių, tačiau mūsų lygis kol kas tikrai ne itin geras. Tokios pergalės kaip ši – tai praktiškai pralaimėjimas, nes neparodėm savo veido. Per mano karjerą tai tikriausiai blogiausia atmosfera komandoje iš visų, kuriose esu rungtyniavęs“, - po mačo su minskiečiais kalbėjo Vilniaus ekipai atstovaujantis Šarūnas Jasikevičius.


Rezultatai

"Asseco Prokom" – "Žalgiris" (...).

"Lietuvos rytas" – "Minsk 2006" 90:84 (20:24, 27:21, 22:15, 21:24). Kh.El-Aminas 21 (4/7 dvitaškių, 4/5 tritaškių), M.Bjelica 14, Š.Jasikevičius 13/L.McKee 19, M.Sandersas ir A.Kudriavcevas po 17.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių