Repeticija prieš Europos golfo komandinį čempionatą Klaipėdoje

  • Teksto dydis:

Savaitgalį vyks atvirasis Lietuvos golfo mėgėjų čempionatas. Varžybos vyks į prestižinį Europos golfo klubų sąrašą įtrauktame „National Golf Resort“ klube, įsikūrusiame netoli Klaipėdos.

„Tai bus tarsi generalinė repeticija prieš rugsėjo pradžioje „National Golf Resort“ klube vyksiantį Europos mėgėjų golfo moterų komandinį čempionatą. Lietuvai pirmą kartą patikėta teisė organizuoti Europos čempionatą, todėl turime viską sustyguoti, nes sulauksime net pusantro šimto golfo žaidėjų iš beveik dviejų dešimčių valstybių“, - sako Lietuvos golfo federacijos prezidentas Rolandas Dovidaitis.

Atvirajame Lietuvos čempionate varžysis daugiau negu 70 sportininkų iš 11 valstybių, ne tik iš kaimyninių Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, taip pat Anglijos, Švedijos, Suomijos, Vengrijos, Kazachstano, bet ir iš tolimosios Pietų Afrikos Respublikos.

„Vienas iš mūsų tikslų – Lietuvą padaryti patrauklią golfą žaidžiantiems turistams. Lietuvoje turime net penkis puikius, europinius standartus atitinkančius golfo aikštynus, o Klaipėdos „National Golf Resort“ klubas įtrauktas į prestižinį Europos golfo klubų sąrašą „Leading Golf Courses Europe“, jame yra tik 33 Europos klubai“, - teigia R. Dovidaitis.

Pernai atvirąjį Lietuvos čempionatą laimėjo Karolis Baliukonis. JAV studijuojantis sportininkas šiais metais negins titulo, tačiau tikimasi, kad čempiono taurė liks Lietuvoje.

„Atviro Lietuvos čempionato dar nesu laimėjęs, tačiau šiais metais jaučiuosi gerokai patobulėjęs, dalyvavau nemažai turnyrų užsienyje ir pasisėmiau daug patirties. Be to, esame namie ir šis laukas mums puikiai pažįstamas, todėl tikimės, kad lietuviams pavyks išlaikyti čempiono vardą“, - sako vienas turnyro favoritų, Lietuvos čempionas Juozapas Budrikis.

Po to, kai golfas buvo įtrauktas į 2016 metų Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių programą, golfo populiarumas nuolat auga ir Lietuvoje.

„Artimiausiu metu tikimės proveržio Lietuvoje, nes žaidžiančių golfą kasmet padaugėja beveik dvigubai. Griaunam stereotipus, kad golfas ne visiems prieinamas ir yra labai brangi sporto šaka. Supažindiname vaikus ir jaunimą su golfu ir žaidžiančių nuolat daugėja. Kyla ir mūsų lyderių meistriškumas, todėl tikimės, kad artimiausiu metu turėsime ir profesionalių golfo žaidėjų“, - viliasi R. Dovidaitis.

Penktadienį prasidėsiantis atvirasis Lietuvos golfo čempionatas vyks tris dienas. Čempionas ir prizininkai paaiškės sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių