Rentas gaus daugiau sportininkų

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį išplėtė rentas galinčių gauti sportininkų gretas - rentas galės gauti sportininkai, ne mažiau kaip tris kartus tapę olimpinės sporto šakos neolimpinės rungties pasaulio čempionais.

Už tokį Kūno kultūros ir sporto įstatymo pakeitimą ketvirtadienį balsavo 71 parlamentarai, vienas buvo prieš, šeši susilaikė.

Šiuo metu sportininkas turi teisę gauti 1,5 vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio dydžio (apie 1 tūkst. eurų) rentą per mėnesį, jei yra tapęs olimpinių žaidynių čempionu ar prizininku, olimpinės sporto šakos olimpinės rungties Europos ar pasaulio čempionu, rungties, kuri iki rezultato pasiekimo buvo išbraukta iš olimpinių žaidynių programos arba įtraukta į ją po rezultato pasiekimo, pasaulio ar Europos čempionu iki 1990 metų kovo 11 dienos, olimpinės sporto šakos olimpinės rungties Europos ar pasaulio, olimpinių žaidynių rekordininku; parolimpinių ar kurčiųjų žaidynių nugalėtoju.

Rentas gali gauti sportininkas, tapęs olimpinės sporto šakos neolimpinės rungties ir pasaulio čempionu, pasaulio rekordininku. Anot pataisos autorių, ne visose sporto šakose fiksuojami pasaulio rekordai, tad jas propaguojantys sportininkai atsiduria nelygioje padėtyje, palyginti su kitais sportininkais.

Įstatymo pataisa turėtų įsigalioti nuo kitų metų sausio.


Šiame straipsnyje: sportasrentossportininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių