„Real“ iki stebuklo pritrūko vieno įvarčio: finale - „Borussia“

 

Antradienio vakarą paaiškėjo pirmasis šio sezono UEFA Čempionų lygos finalininkas. Juo tapo Dortmundo „Borussia“ klubas, kuris atsakomosiose rungtynėse rezultatu 0-2 nusileido Madrido „Real“ ekipai, bet laimėjo tarpusavio seriją 4-3.

Atsakomajame mače „karališkajam“ klubui įvarčius pelnė Karimas Benzema ir Sergio Ramosas, kurie pasižymėjo pačioje susitikimo pabaigoje. Deja, iki stebuklo šeimininkams pritrūko laiko, todėl į turnyro finalą keliauja Vokietijos ekipa.


Rungtynių aprašymas

Pirmasis kėlinys. Jau penktąją rungtynių minutę galimybę išvesti šeimininkus į priekį turi Gonzalo Higuainas. Argentinietis išbėga vienas prieš varžovų vartininką Romaną Weidenfellerį, bet pastarojo nuginkluoti nesugeba ir proga lieka neišnaudota.

Madrido komanda tęsia savo šturmą. Po Mesuto Ozilo reido labai stiprų smūgį į priešininkų komandos vartus atlieka Cristiano Ronaldo, bet ir šį kartą fortūna šypsosi vokiečiams.

Ekipos apsikeičia pavojingomis atakomis. Iš pradžių technišką smūgį į „Real“ vartus atlieka Robertas Lewandwoskis, bet kamuolį sugavęs vartininkas Diego Lopezas sukuria greitą kontrataką, kurios pabaigoje progos neišnaudoja C.Ronaldo. Dar po minutės vienas prieš varžovų vartų sargą išbėga M.Ozilas. Deja, nuo madridiečių sėkmė nusisuka ir šį kartą.

Komandų žaidimas išsilygino. Nors ir toliau kamuolį ilgiau kontroliuoja šeimininkai, jie prie svečių vartų nesugeba sukurti nieko pavojingo. Dortmundo ekipa jau priversta atlikti keitimą, kadangi dėl traumos rungtynių tęsti negali Mario Gotze. Jį aikštė pakeičia Kevinas Grosskreutzas.

Kėlinio pabaigoje Ispanijos sostinės ekipa suaktyvėja, bet Vokietijos komanda ir toliau ginasi sėkmingai. Per pirmas 45 minutes Madrido klubui įmušti įvarčio nepavyksta, todėl trenerio Jose Mourinho auklėtiniams lieka lygiai tiek pat laiko vilties.


Antrasis kėlinys. Svečiai įsidrąsina. Nors ir toliau aktyviau žaidžia šeimininkai, Dortmundo komandos futbolininkai nebijo kontratakuoti. Antroje rungtynių dalyje pirmąjį pavojingą epizodą sukuria R.Lewandowskis. Lenkas įsiveržia į varžovų baudos aikštelę ir smūgiuoja į vartus. Deja, kamuolys sudrebina vartų konstrukciją ir rezultatas lieka nepakitęs.

Madrido komandos treneris J.Mourinho jau dabar stiprina puolimą. Atliekami du keitimai, o aikštėje pasirodo Kaka ir Karimas Benzema, kurie keičia Fabio Coentrao ir Gonzalo Higuainą. „Real“ lieka su trimis gynėjais.

Ilkay'us Gundoganas neišnaudoja šimtaprocentinės galimybės išvesti „Borussia“ klubą į priekį. Marco Reusas atlieka idealų perdavimą, bet komandos draugas nesugeba nuginkluoti priešininkų vartininko vos iš kelių metrų atstumo.

„Karališkasis“ klubas toliau švaisto galimybes. Šį kartą pasižymėti gali C.Ronaldo, bet portugalo smūgis dar kartą tikslo nepasiekia.

Dar vieną galimybę pasižymėti turi ir vokiečių ekipos puolėjas R.Lewandowskis. Deja, lenko smūgis blokuojamas ir Madrido komanda išsaugoja savus vartus be praleisto įvarčio.

83 minutę Madrido klubas galiausiai muša įvartį. Po M.Ozilo perdavimo pasižymi po keitimo aikštėje pasirodęs Karimas Benzema, todėl rungtynėse atgimsta intriga.

Dar po penkių minučių į vokiečių vartus krenta dar vienas įvartis. Sergio Ramosas atlieka tikslų smūgį ir rezultatas tampa 2-0. Ispanijoje darosi karšta.

Prie pagrindinio laiko teisėjas prideda net penkias minutes, bet šeimininkams pritrūksta laiko ir trečiojo įvarčio neįmuša. Bendru serijos rezultatu 4-3 į turnyro finalą žygiuoja „Borussia“.


  • „Real Madrid“ 2 – 0 „Borussia Dortmund“
  • (pirmas mačas 1-4, bendras rezultatas 3-4)
  • 83‘ [1 – 0] Karim Benzema
  • 88‘ [2 – 0] Sergio Ramos



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių