Rankininkų pabaigtuvės: džiaugėsi net pralaimėjusieji

  • Teksto dydis:

Lietuvos rankinio klubai išsidalijo sezono trofėjus. Daugumą jų susižėrė didmiesčių komandos, bet liko ir kitiems kolektyvams.

Žalgiriečių nesėkmė

Moterų rankinio čempionatą laimėjo Kauno rajono „Cascados-Garliavos SM“ ekipa.

Didžiajame finale garliavietės nesuteikė jokių šansų Vilniaus „Eglės“ rankininkėms – mačą iki trijų pergalių laimėjo 3:0 (34:23, 35:26 ir 40:28).

Be to, šiemet Kauno rajono atstovės iškovojo šalies Supertaurę ir Lietuvos rankinio federacijos (LRF) taurę.

Bronzą pelnė Vilniaus sporto mokyklos (SM) „Sostinės tauro“ komanda, mažajame finale 2:0 (40:32 ir 40:32) privertusi kapituliuoti čempionės titulą praradusią Kauno „Žalgirio“ ekipą.

Žalgirietės tarp prizininkių nepateko pirmą kartą per pastarąjį dešimtmetį. Prieš šį sezoną Kauno klube neliko daugelio ilgamečių lyderių, žaidėjų branduolį sudarė jaunos rankininkės.

„Šviesos“ triumfas

Vyrų rankinio lygoje trečius metus iš eilės triumfavo Vilniaus „Šviesa“, taip pat laimėjusi Supertaurę ir LRF taurę.

Šalies čempionato finale vilniečiai 3:1 (35:34, 30:21, 25:30, 32:29) nugalėjo Klaipėdos „Dragūną“.

„Nuo 2014-ųjų, kai pradėtos rengti Supertaurės rungtynės, tapome pirmuoju klubu, iškovojusiu visus tris titulus. Trejus metus iš eilės čempionato finale žaidėme su skirtingomis komandomis – Alytaus, Kauno, Klaipėdos – ir visas jas nugalėjome. Esame laimingi, nes titulą apginti visada yra sunkiau, negu jį iškovoti“, – džiaugėsi „Šviesos“ treneris Žygimantas Sinkevičius.

Šiemet naudingiausiu (MPV) finalo serijos rankininku išrinktas „Šviesos“ vartininkas Edmundas Pelėda.

„Mums padėjo ir aštuntu žaidėju tapę sirgaliai“, – pridūrė Ž. Sinkevičius.

Trečią kartą Lietuvos čempione tapusi „Šviesa“ pagal titulus atsilieka tik nuo 17 kartų auksą iškovojusių Kauno granitiečių ir 9 kartus čempionatą laimėjusio „Dragūno“.

„Džiaugiamės sidabru, nors norėjosi daugiau, bet ir tai gerai, jo už dyką niekas neduoda“, – reziumavo „Dragūno“ treneris Gintaras Cibulskis.

Bronza – it auksas

Kauno „Granito-Kario“ rankininkai savo trofėjų kolekciją papildė bronzos medaliais – mažajame finale 2:1 (29:30, 34:30, 35:31) įveikė Alytaus „Varsą-Stronglasą“.

Taktika man mažai imponuoja, labiausiai – žaidėjų nusiteikimas, azartas, charakteris.

„Prireikė beveik metų, kol tarp trenerio ir žaidėjų nusišlifavo visi kampai ir pradėjome vieni kitus puikiai suprasti. Taktika man mažai imponuoja, labiausiai – žaidėjų nusiteikimas, azartas, charakteris. Mūsiškiai kovojo dėl kiekvieno kamuolio, griuvo, kėlėsi, vėl griuvo ir vėl kėlėsi, o kai kurie žaidė be keitimų. Tai neįtikėtina! Po klubo pertvarkos ir buvusių finansinių sunkumų mums bronzos medaliai beveik prilygsta auksiniams“, – kalbėjo „Granito-Kario“ treneris Vaidotas Grosas.

„Alytus – futbolo ir rankinio miestas. Viliuosi, kad mes, rankininkai, ateityje dar tapsime čempionais, būsime ir ketvirti ar net žemesnėse pozicijose, tačiau bet tokiu atveju rankinis gyvuos“, – tvirtino „Varsos-Stronglaso“ strategas Egidijus Petkevičius.

Varėnos potencialas

Aukso medalius Dzūkijai padovanojo Varėnos „Ūlos“ rankininkai, laimėję Pirmos lygos čempionatą.

Varėniškiai pusfinalyje 29:23 nugalėjo „Šiaulius“, o finale 31:30 – uostamiesčio „Dragūno-2“ ekipą.

Trečia buvo Šalčininkų-Eišiškių „Sokol“ komanda, pusfinalio dvikovą 30:41 pralaimėjusi klaipėdiečiams, bet per mačą dėl bronzos 31:26 įveikusi šiauliečius.

Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) čempionate triumfavo Varėnos sporto centro (SC) vaikinai ir Kauno rajono SM merginos.

Irmanto Markevičiaus treniruojami Varėnos SC rankininkai finale 31:28 nugalėjo Panevėžio R. Sargūno sporto gimnazijos ekipą. Bronzos medaliai įteikti Kauno rajono SM auklėtiniams, kurie 33:25 privertė kapituliuoti Šiaulių SC „Dubysą“.

Trenerės Ritos Urnikienės vadovaujamos Kauno rajono SM rankininkės finale 21:17 įveikė Vilniaus SM „Sostinės taurą“. Trečią vietą užėmė Molėtų KKSC komanda, 32:27 (15:13) nugalėjusi Pasvalio SM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių