R. Meilutytė į Lietuvą grįžo dėl sveikatos problemų

  • Teksto dydis:

Rūta Meilutytė sustabdė savo treniruotes JAV ir grįžo į tėvynę. Viena šalies plaukimo rinktinės lyderių nerimauja dėl sveikatos būklės. O Lietuvos plaukimo federacija (LPF) nuogąstauja dėl 21-erių kaunietės galimybių startuoti ateinančią liepą vyksiančiame planetos čempionate, praneša naujienų portalas delfi.lt.

Pernai į Los Andželą persikėlusi R. Meilutytė tapo garsaus JAV plaukimo specialisto Dave'o Salo auklėtine, bet pastaruoju metu jo vedamose pratybose baseine nebesirodo.

LPF prezidentas Emilis Vaitkaitis delfi.lt teigė, jog plaukikę nugąsdino padidėję limfmazgiai, kurie gali signalizuoti apie į organizmą įsimetusią infekciją arba kitas ligas.

„Kažkada vaikystėje Rūta turėjo panašių problemų, todėl dabar ir sunerimo. Bent jau ji pati taip sako. Kadangi JAV ji neturi pilno sveikatos draudimo, čia ją apžiūrės sporto medicinos gydytojas Dalius Barkauskas. Tuomet bus matyti, ar tai – rimtos problemos, ir kaip jos gali atsiliepti pasirengimui“, – sakė E. Vaitkaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Rūta saunuolė, o padidėję limfmazgiai gali reikšti infekciją, alergiją baseine naudojamai chemijai ar amerikietiškame maistui .

Artūras

Artūras portretas
dopingo pasekmės?

liudna

liudna portretas
Lietuvos plaukimo federacijai labai rupi, ar plaukike gales startuoti liepos menesi, bet federacijai visiskai nerupejo, kad JAV besitreniruojanti plaukike neturi pilno sveikatos draudimo...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių