Po bušido sezono finišo – ambicingi planai

Stipriausi Lietuvos kovotojai sezoną uždarė triukšmingai – tarptautiniame „KOK Mega Series Dynamite“ turnyre Kaune netrūko įspūdingų akistatų ir dalyvių emocijų. 2023-iuosius bušido ir „King of Kings“ varžybų traukinys pradės aplankydamas Vieną, Briuselį ir grįždamas į Kauno „Žalgirio“ areną.

Dalyviai iš trijų žemynų

Prieš pat Kalėdas nuvilnijusiame „KOK Dynamite“ turnyre savo pasiekimus demonstravo kovos menų meistrai ne tik iš Europos, bet ir iš Afrikos, Pietų Amerikos. Prieš profesionalų mūšius „Žalgirio“ arenoje kumščių tvirtumą išbandė mėgėjai – „Bokso akademijos“ projekto dalyviai. Finaliniame etape Lietuvos atstovai bendru rezultatu 4:1 įveikė svečius iš Latvijos.

Profesionalų turnyrą atidarė sunkiasvorių Tomo Pakutinsko ir Mohammedo Amine iš Maroko susitikimas. Lietuvis greit parvertė priešininką ir ėmė jį vaišinti smūgiais, tačiau pergalės nepasiekė. Pasibaigus pirmajam raundui T. Pakutinskas parodė į skaudamą petį ir atsisakė tęsti pasirodymą. Toks sprendimas buvo netikėtas marokiečiui, iki šiol per karjerą MMA bušido ringe pralaimėjusiam tik vieną kovą. Afrikietis žūtbūt norėjo atsigriebti už praleistą kirčių krušą ir ragino tęsti kovą.

Turnyre savo pasiekimus demonstravo kovos menų meistrai ne tik iš Europos, bet ir iš Afrikos, Pietų Amerikos.

„Tomas turi problemų dėl peties, jam buvo rekomenduota atlikti operaciją, tačiau jis, kaip vikingas, kenčia skausmą, ir vis tiek eina į priekį. Apmaudu, kad skausmas jam nebeleido užbaigti kovos su marokiečiu. Matyt, teks gultis ant operacinės stalo“, – komentavo turnyro organizatorius Donatas Simanaitis.

Laimėjo anksčiau laiko

Per bene įspūdingiausią vakaro akistatą susigrūmė Antonas Podgornas iš Lenkijos ir Arnestas Naujokas. Po efektingos trijų raundų kovos lenkas palaužė pasaulio jaunimo kikbokso vicečempioną iš Palangos.

Gana užtikrintai savo persvarą įrodė ir Mindaugas Narauskas. Kauno „Titano“ klubo narys vieningu teisėjų sprendimu pranoko Lietuvos sirgaliams neblogai pažįstamą skandalingąjį brazilą Rodrigo Mineiro.

Pranašumas: R. Avlasevičiui pakako vos pusantros minutės, kad nokautuotų G. Bloklandą iš Nyderlandų. / Regimanto Zakšensko nuotr.

Raimondui Avlasevičiui, atstovaujančiam „Sparta Gym“ klubui, pakako vos pusantros minutės, kad nokautuotų Guillermo Bloklandą iš Nyderlandų. Per tiek pat laiko baigėsi ir į ringą sugrįžusio Henriko Vikšraičio akistata su Vladimiru Gynzhu, KOK ringe net šešias kovas iš aštuonių baigusiu galingais nokautais. H. Vikšraitis ukrainietį pasiuntė į nokdauną, o po antros panašios situacijos teisėjas nutraukė kovą ir skyrė pergalę lietuviui. Vis dėlto V.Gynzhu atstovai iškart pateikė protestą, tad šios kovos likimas paaiškės po teisėjų komisijos sprendimo. Gali būti, kad ukrainietis gaus teisę atsirevanšuoti.

Anksčiau laiko baigėsi ir Igno Baryso susidūrimas su Kuba Swiderskiu. Abu atletai keitėsi techniškais smūgiais, bet antrame raunde medikai nutraukė kovą dėl ant K. Swiderskio kojos iššokusio gumbo. Nors lenkas buvo labai nepatenkintas sprendimu, vėliau paaiškėjo, kad sužalojimas – gana rimtas.

„Jei kova būtų tęsiama, lenko trauma galėjo tapti dar sunkesnė, o ir tos, kurią patyrė, pakako. Kitą dieną po kovos jis negalėjo normaliai paeiti nė kelių žingsnių“, – pasakojo Lietuvos bušido federacijos prezidentas D. Simanaitis.

Startuos Austrijoje

K. Swiderskis galėjo guostis tik tuo, kad I. Barysas pripažino, jog tikrajam pajėgumui išaiškinti turėtų būti surengtas revanšinis susitikimas. Tokios pat baigties veikiausiai norėtų ir „Fighter House“ klubo atstovas Adas Ribakovas, kibęs į atlapus Delerui Rasho iš Nyderlandų. Olandas dar pirmajame raude smūgiu keliu prakirto žaizdą kauniečio kaktoje, tad arbitrai sustabdė kovą.

„Turnyras pavyko: sirgaliai pamatė gražių kovų, aukšto lygio kovotojų. Nudžiugino ir televizijos transliacijų žiūrimumo reitingai. Matome, kad KOK turnyrai pelnė pripažinimą ne tik Lietuvoje, bet ir daugelyje užsienio šalių. Ne veltui kitąmet mūsų varžybų geografija aprėps nemenką dalį Europos, o grafikas bus dar intensyvesnis“, – pabrėžė D. Simanaitis.

2023-iaisiais numatyta surengti apie 20 tarptautinių turnyrų – nuo KOK ir MMA bušido iki bokso. KOK varžybų sezonas prasidės vasario 18 d. Vienoje. Iš Austrijos sostinės turnyras kelsis į Belgiją – kovo 11 d. laukia renginys Briuselyje, o kovo 18 d. grįš į Kauną.

Be to, planuojama surengti šešis bušido SWAT turnyrus. Pirmasis startuos vasario 4 d. Kaune. Jame vyks jaunųjų kovotojų atranka į tarptautinį ringą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių