„Pietinia derbis“ prasidėjo dramatiška čempionų „Baltrex“ regbininkų pergale

  • Teksto dydis:

Baltijos regbio „Top“ lygoje prasidėjo grumtynės pusfinaliuose. Kaip ir reikėjo tikėtis, daugiausia intrigos yra pagal garsų romaną „Pietinia derbiu“ vadinamame pusfinalyje, kur susitinka Šiaulių klubai – „Baltrex-Šiauliai“ ir „Vairas-Kalvis-Jupoja“.

Labai permainingai klostėsi pirmasis amžinų varžovų pusfinalio susitikimas. Atkakli kova vyko iki rungtynių pabaigos ir tik paskutinėmis minutėmis „Baltrex“ susikrovė apčiuopiamą persvarą. Susitikimo pabaigoje „Vairas“ turėjo puikią galimybę pelnyti taškus ir priarėti prie varžovų, tačiau lemiamoje atakos stadijoje prarado kamuolį ir „Baltrex“ akimirksniu atsakė greita ataka ir kamuolio žeminimu. Galutinis rezultatas 37:16 „Baltrex“ naudai.

„Net nežinau ką komentuoti. Kai reikia prispausti kamuolį, o jis krenta iš rankų... tai reikia stengtis draugauti su juo. Labai apmaudžios klaidos rungtynių pabaigoje lėmė pralaimėjimą tokiu skirtumu, – sunkiai žodžius rinko „Vairo“ treneris Gediminas Marcišauskas. – Patyrėme skaudžią nesėkmę, nors žaidėme tikrai neblogai. Gerai gynėmės kaip komanda, to reiks ir atsakomosiose rungtynėse. Turime greitai judėti, nes varžovai kraštuose yra jauni, žvitrūs ir staigūs ir tas jų stiprias puses mums reikia neutralizuoti.“

„Antro kėlinio pradžioje mūsų vyrukai gal kiek užmigę išėjo į aikštę. Tai pajautę varžovai daug atakavo ir priartėjo prie mūsų. Tada įjungėme kitą pavarą, prisidėjo truputis sėkmės ir laimėjom rungtynes“, – teigė „Baltrex“ žaidžiantysis treneris Žygimantas Radžius.

Ne mažiau atkakliai klostėsi ir kitas pusfinalis, kur „Top“ lygos vicečempionai Kauno „Ąžuolo“ regbininkai namuose priėmė „Livonia“ komandą. Šeimininkai labai sėkmingai pradėjo rungtynes ir pirmavo 24:6. Tačiau Lietuvos rinktinės trenerio Tomo Zibolio treniruojami latviai nenuleido rankų ir sugebėjo persverti rezultatą 26:24. „Ąžuolo“ pergalę rezultatu 36:26 lėmė rungtynių pabaigoje surengtas varžovų vartų šturmas.

„Žaidėjus pagirsiu už charakterį. Jo dėka sugebėjome išropoti iš duobės, į kurią buvome įkritę ir pasiekėme tokį rezultatą, kokio norėjome. Rungtynes pradėjome gerai, bet po gražių kamuolio žeminimų patikėjome, kad jau esame kosmose ar jau viena koja finale. Tada ir prasidėjo klaidos ir įsivėlėme į varžovų diktuotą žaidimą. Tuo esu nusivylęs“, – teigė „Ąžuolo“ treneris Linas Naujalis.

„Rungtynes pradėjome labai labai prastai. Dabar turime per pirmas penkias minutes praleistų dešimties taškų deficitą ir tie taškai niekur neišgaruos, jų neištrinsi. Prieš rungtynes gal kažkas tyliai pagalvojome apie pergalę, bet pagrindinis tikslas buvo rinkti taškus, mažinti skirtumą ir namuose bandyti atsirevanšuoti. Nors dešimt taškų regbyje yra pakankamai daug, bet pirmos rungtynės buvo apylygės ir mes turime neblogus šansus namuose pakovoti dėl vietos finale“, – tvirtino „Livonia“ treneris T.Zibolis.

Atsakomosios „Top“ lygos pusfinalio rungtynės vyks rugsėjo 19 d. Šiauliuose ir Latvijoje.

Kovoje dėl 5-8 vietų vyko tik vienerios rungtynės iš numatytų dvejų. Sostinės derbyje Vilniaus regbio akademija 18:11 nugalėjo „Geležinį vilką“. Rungtynės Latvijoje tarp „Miesnieki-Kekava“ ir „Šiaulių“ klubų buvo atšauktos dėl šiauliečių komandoje užfiksuoto teigiamo COVID-19 atvejo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Donatas

Donatas portretas
Graži Ąžuolo pergalė, bet jaunimas antrą dalį pradėjostebėdamas kaip gražiai žaidžia latviai trūksta susikaupimo. Juk dar laukia rungtynės Latvijoj..
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių