Pergalės ir nesėkmės – dvigubos svarbos

  • Teksto dydis:

Pirmus taškus Lietuvos ir Baltijos vyrų rankinio lygų čempionatuose iškovojo Klaipėdos "Dragūno" ir Vilniaus "Šviesos" komandos.

Du išbandymų frontai

Uostamiesčio rankininkai savo aikštėje 31:24 nugalėjo Alytaus "Varsą-Stronglasą", o vilniečiai svečiuose 33:31 – Kauno "Granitą-Karį".

Šie rezultatai įrašyti į dviejų čempionatų – Lietuvos ir Baltijos lygų – suvestines.

Nacionaliniame rankinio fronte taip pat kovos "Vilniaus", "Utenos" ir Šiaulių "Dubysos" ekipos.

Baltijos lygoje kartu su keturiais mūsų šalies klubais varžysis Latvijos (Dobelės "Tenax", Ludzos "Latgols", Rygos "Celtnieks" ir "Ogre") ir Estijos ("Kehra/Horizon Pulp&Paper", "Viljandi", "Tapa" ir Pelvos "Serviti") komandos.

"Granito-Kario" rankininkai (juodos spalvos apranga) neįtvirtino per mačo su "Šviesa" pirmą kėlinį sukaupto pranašumo.

Pasigedo kokybės

"Labai gerai, kad pavyko laimėti, nes dviguba pergalė – itin svarbu. Tačiau žaidimas tikrai netenkino nei mūsų, nei, man regis, varžovų: rungtynės buvo chaotiškos, daug klaidų. Gali atrodyti, kad skirtumas yra nemažas, bet tai neatspindi žaidimo kokybės", – po mačo su alytiškiais kalbėjo "Dragūno" kapitonas Arvydas Bučius.

"Prieš sezoną įvykusiuose turnyruose buvome susitikę su "Dragūnu", bet neseniai prie mūsų komandos prisijungė naujų rankininkų, tad žaidimas dar nesuderintas, mes tikrai dar ne tos sportinės formos, kokios turėtume būti", – pripažino "Varsos-Stronglaso" kapitonas Gintautas Adamkevičius.

Poryt alytiškiai susikaus su "Granitu-Kariu", o klaipėdiečiai – su "Šviesa".

Labai gerai, kad pavyko laimėti, tačiau žaidimo kokybė tikrai netenkino nei mūsų, nei, man regis, varžovų.

Pravertė ramus pokalbis

Granitiečiai per rungtynes su vilniečiais pirmavo 13:7, 17:12, tačiau antrą kėlinį iššvaistė persvarą.

"Pirmas kėlinys vyko pagal planą, tačiau antrą kėlinį mūsų veiksmai išsiderino. Matyt, todėl, kad dar esame nesusižaidę. Be to, nesustabdėme vilniečio Karolio Antanavičiaus – jo vedama "Šviesa" įsibėgėjo", – sakė "Granito-Kario" žaidėjas Arminas Stankūnas.

"Mačą pradėjome labai blogai, ypač skylėta buvo mūsų pozicinė gynyba. Per rungtynių pertrauką nesikarščiuodami išsiaiškinome, kaip reikia žaisti toliau. Ramus pokalbis buvo naudingas", – teigė "Šviesos" rankininkas Karolis Bliuvas.

Estijoje – derbiai

Estijos derbius Baltijos lygoje laimėjo "Kehra/Horizon Pulp&Paper" ir "Serviti" rankininkai.

Kehros komanda 24:20 (12:9) įveikė "Viljandi", o Pelvos klubas 25:21 (13:9) – Talino "Tapa".

"Serviti" komanda per pastarąjį dešimtmetį aštuonis kartus tapo Estijos čempione.


Statistika

"Granitas-Karys"–"Šviesa" 31:33 (17:12). Aurimas Stankūnas – 10 įvarčių, Paulius Šarkauskas – 8, Tadas Bučinskas – 6, Karolis Grigas ir Mantas Sturonas – po 3, Aurimas Balčiūnas – 1 / Karolis Antanavičius – 7 įvarčiai, Šarūnas Ugianskis – 6, Laurynas Palevičius – 5, Valdas Drabavičius – 4, Artūras Švilpa ir Rosvaldas Ramunis – po 3, Eimantas Sinkevičius – 1.

"Dragūnas"–"Varsa-Stronglasas" 31:24 (13:10). Žanas Gabrielius Virbauskas – 7 įvarčiai, Mykolas Lapiniauskas ir Lukas Juškėnas – po 6, Deividas Virbauskas – 5, Laurynas Simonavičius – 3, Tomas Valentukevičius – 2, Gintaras Cibulskis ir Tomas Drakšas – po 1 / Žygimantas Micevičius – 7 įvarčiai, Aurelijus Sabonis – 4, Rokas Lastauskas, Gintautas Adamkevičius ir Vilius Juozaitis – po 3, Remigijus Čepulis ir Karolis Jankauskas – po 2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių