Pasikeitė išvaizda, bet ne tikslai

  • Teksto dydis:

Artėjantį savaitgalį prasideda naujas motorlaivių sezonas – Kupiškio mariose vyks Baltijos šalių čempionatas. Skaičiuojama, kad septyniose klasėse varžysis apie 70 lenktynininkų – pradedant pačiais jauniausiais ir baigiant "Formulės-2" pasaulio čempionato lenktynininkais.

Žiemos namų darbai

Praėjęs sezonas geriausiam Lietuvos lenktynininkui Edgarui Riabko buvo itin sėkmingas. Pasaulio F2 čempionate užimta trečia vieta, o Europos čempionate kaunietis neturėjo lygių.

Dabar prasideda naujas sezonas, o "F2-Hegelmann-LT" komandai atstovaujantis E.Riabko jį pradeda atlikęs žiemos namų darbus.

"Tarpsezoniu daugiausia darbų, žinoma, garaže. Dirbome su sraigtais, perrinkome visą laivą. Viena svarbiausių naujienų – įsigijome visiškai naują variklį. Patį seniausią pardaviau, liko praėjusių metų variklis. Jis jau atidirbęs keletą varžybų, dar geras, bet dabar tapo atsarginis", – sako E.Riabko.

Dar viena naujiena – visiškai naujas E.Riabko laivo dizainas. Iki šiol dominavusią juodą spalvą pakeitė kur kas šviesesnės.

"Laivo išvaizda pasikeitė kardinaliai, tačiau laivas išlieka tas pats", – šypsosi E.Riabko, kurio ateities planuose – ir visiškai naujas laivas. Bet kokiu atveju šį sezoną lietuvis startuos su jau išbandyta technika.

Grįžta į Kupiškį

Į Kupiškį motorlaiviai sugrįžta po dvejų metų pertraukos.

"Trasa bus kitokia nei prieš porą metų. Ji keičiasi pirmiausia dėl to, kad bus daug klasių – nuo vaikų iki F2. Todėl trasa bus visiškai kitokia, o jos ilgiai priklausys nuo klasių. F2 formulės lenktyniaus 1 500 m ilgio trasoje", – pasakoja E.Riabko.

2017 m. E.Riabko Kupiškyje tapo Europos vicečempionu, pernai Zarasuose iškovojo auksą. Įdomu, kad Baltijos šalių F2 čempionu kaunietis dar nėra tapęs.

"Be abejo, tikslas yra Baltijos šalių taurė, nes dar nė karto jos nesu iškovojęs. Dukart iš eilės esu laimėjęs Baltijos čempionatą F4 klasėje, tačiau F2 laimėti dar neteko. Dabar, kai varžybos vyksta Lietuvoje, bus puiki proga tai padaryti. Dar vienas tikslas – kuo geriau pasiruošti artėjančiam pasaulio čempionatui", – šypsosi kaunietis.

Pagrindiniai E.Riabko varžovai F2 klasėje – latviai Uvis Slakteris ir Nikita Lijcas. Ši trijulė šiemet jau varžėsi Jūrmaloje (Latvija), o greičiausias buvo lietuvis.

Laukia ir koncertai

Be F2 lenktynių, Kupiškių mariose vyks ir kitų klasių lenktynės.

"Bus galima išvysti ir tokią įdomią klasę, kur sportininkai lenktyniauja skuteriais atsigulę ant pilvų galva į priekį. Plauks ir vadinamieji gliseriai, kurių bus pora klasių. Visos motorlaivių klasės, kurios yra Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje, buriasi į šį čempionatą ir Kupiškyje paaiškės kiekvienos klasės Baltijos čempionas", – pasakoja E.Riabko.

Visi dalyviai plauks po keturis plaukimus – po du šeštadienį ir sekmadienį. Bus sumuojami geriausių trijų plaukimų rezultatai ir paaiškės čempionai bei prizininkai.

Šeštadienį varžybos prasidės 11.30 val. ir tęsis visą dieną. Sekmadienį pirmieji startai – 10 val., o apdovanojimų ceremonija numatyta 19 val.

Abi savaitgalio dienas šalia Kupiškio marių šurmuliuos mugė, vyks įvairių muzikos grupių pasirodymai. Visi savaitgalio renginiai nemokami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių