Pasaulio ledo ritulio čempionatas galėjo užsukti ir į Klaipėdą

  • Teksto dydis:

Pastaruoju metu daug diskusijų viešojoje erdvėje sukėlęs Lietuvos Respublikos Vyriausybės pasiūlymas padėti Latvijai organizuoti pasaulio ledo ritulio čempionatą šių metų gegužės pabaigoje turėjo ir klaipėdietišką atspalvį. Buvo svarstomas ir Klaipėdos „Švyturio“ arenos variantas šalia Vilniaus ir Kauno arenų, tačiau Klaipėdos kandidatūra buvo atmesta pirma.

Pasirodo, uostamiestyje visos sąlygos tinkamos aukščiausio lygio ledo ritulio renginiui – užtenka viešbučių, šalia yra tarptautinis Palangos – Klaipėdos oro uostas, klaipėdiečiai jau įrodė sugebėjimus organizuoti tarptautinius ledo ritulio turnyrus, tačiau koją kišo nedidelė smulkmena. Klaipėdoje nėra treniruočių arenos.

„Asociacija „Hockey Lietuva“ svarstė trijų miestų kandidatūras prieš pateikiant galimas vietas, kur galėtume priimti pasaulio ledo ritulio čempionato vieną iš grupių. Klaipėda iš kandidatų sąrašo buvo išbraukta pirmoji, kadangi pasaulio čempionato komandos turi ne tik žaisti, bet ir treniruotis ir tam turi būti paruošta tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) reikalavimus atitinkanti treniruočių arena. Tokios Klaipėda neturi“,– apie sprendimą nesiūlyti Klaipėdos „Švyturio“ arenos sakė asociacijos „Hockey Lietuva“ tarybos narys, 2018-ųjų metų pasaulio ledo ritulio čempionato Kaune organizacinio komiteto vadovas Remigijus Valickas.

Apie tris Lietuvoje pasaulio čempionatui tinkančias arenas užsiminė ir legendinis Lietuvos ledo ritulininkas Darius Kasparaitis, kuris užsienio spaudoje pareiškė, kad Lietuva gali priimti pasaulio čempionatą, turi patyrusią organizacinę komandą ir tinkamas tris arenas. D.Kasparaitis puikiai prisimena ir Klaipėdą – būtent „Švyturio“ arenoje jis pelnė pirmąjį įvartį su Lietuvos rinktinės marškinėliais, kuomet „Baltic Challenge Cup“ turnyre 2017-aisiais įmušė ritulį į Estijos rinktinės vartus.

Pasaulio ledo ritulio čempionatas galėjo užsukti į Lietuvą po to, kai teisė rengti čempionato B grupės varžybas buvo atimta iš Minsko. B grupėje rungtyniaus Rusijos, Švedijos, Čekijos, Šveicarijos, Slovakijos, Baltarusijos, Danijos ir Didžiosios Britanijos rinktinės.

Spaudoje pasklido informacija, kad Lietuvos kandidatūros IIHF nesvarstys, tačiau IIHF sprendimą, kur vyks iš Baltarusijos perkeltos varžybos, priims sausio 26 arba 27 dieną.

B grupės varžybas pretenduoja priimti A grupės komandas priimsianti Latvija, taip pat Slovakija ir Danija.

Oficialiai dar neatmestas ir Lietuvos variantas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas tik vienas

Klausimas tik vienas portretas
Откуда в жопе золото?

aaa

aaa portretas
IIHF ir Latviai net nesvarstė Lietuvos varianto.Tik nauja Lietuvos vyriausybė norėdami pasirodyti kad kažka sugeba pradėjo vėjus perėti Gėda žurnalistams rašančius apie neįmanomas ir nebūtus dalykus.

taigi

taigi portretas
Nieko nebus, ledas ant marių ištirpo.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių