Pasaulio jaunimo bokso čempionate – įspūdinga pergalė po skaudžios nesėkmės

Lenkijoje prasidėjo pasaulio jaunimo (vaikinų ir merginų) bokso čempionatas. Tarp 414 dalyvių – aštuoni kovotojai iš Lietuvos.

Pralaimėjo lenkei

Pirmą varžybų dieną į Kielcų miesto ringą žengė Viltė Savickaitė (svorio kategorija iki 54 kg) ir Ruslanas Žalys (iki 69 kg).

Kaunietei V.Savickaitei antrą raundą teko pripažinti lenkės Karolinos Ampulskos pranašumą – dvikova buvo sustabdyta Lenkijos boksininkei pirmaujant 10:1.

"Viltė pirmą kartą kovojo tokio rango varžybose. Jaudulys, taip pat ir dar per kuklus techninis arsenalas sutrukdė atskleisti savo galimybes. Vis dėlto matome geras galimybes tobulėti, nes Viltė – jaunesnė už savo varžoves šiame pasaulio čempionate, tad ši kova – gera patirtis", – teigė treneris Stasys Balčiauskas.

Pranoko lūkesčius

Panevėžietis Ruslanas Žalys po atkaklios kovos 3:2 nugalėjo Kirgizijos boksininką Muchamedą Bagijevą.

Lietuviui pergalę skyrė Uzbeskistano, Azerbaidžano ir Izraelio teisėjai, kirgizui – Bulgarijos ir Mongolijos arbitrai.

"Ruslanas energingiau boksavosi, buvo veržlesnis, manau, kad teisėjai tai pastebėjo ir įvertino, nes visa kova buvo apylygė. Džiaugiuosi, kad mūsų boksininkas pranoko lūkesčius, tikimės, kad jis pretenduos į medalį", – sakė treneris Vidas Bičiulaitis.

R.Žalys pranoko lūkesčius, tikimės, kad jis pretenduos į pasaulio čempionato medalį.

Šiandien dėl kelialapio į aštuntfinalį R.Žalys kausis su Irano boksininku Farhadu Atashgahu Moradi.

Diena po dienos

Vakar jėgas išmėgino Saulė Kardokaitė (iki 60 kg, lietuvės varžovė – moldavė Cristina Chiper) ir Gelmius Adomkevičius (iki 91 kg, boksavosi su baltarusiu Vitalijumi Astanu).

Rytoj Nedo Gudomsko (iki 64 kg) laukia akistata su lenku Oliwieriu Zamojskiu, Aleksandro Trofimčiuko (iki 75 kg) – su kroatu Antonio Grabičiumi.

Šeštadienį Dija Bajelytė (iki 48 kg) susitiks su Nepalo atstove Susma Tamang, o Beata Galdikaitė (iki 64 kg) – su armėne Elida Kocharian.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių