Pasaulio čempionate startuojančių ledo šokėjų apetitas auga

Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas šturmuos naują viršūnę – šiandien Japonijos mieste Saitamoje prasidėsiančiame pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate Lietuvos ledo šokėjai stengsis užimti aukštesnę vietą nei olimpiniame Sočyje.

Ambicingas šansas

Ant Saitamos "Super Arena" ledo Lietuvos sportininkai atliks tą pačią nuotaikingą programą kaip ir Sočio olimpinėse žaidynėse.
Trumpąją kompoziciją sudaro fokstrotas ir kvikstepas pagal Marilyn Monroe dainas "A Fine Romance" ir "Diamonds Are a Girl's Best Friends", o laisvasis šokis – Džeimso Bondo tema pagal "Skyfall".

Žiemos olimpiadai iškelto tikslo – užimti 10–15 vietą – 22-ejų I.Tobias ir 28-erių D.Stagniūnui pasiekti nepavyko, tačiau sportininkai olimpiniu debiutu – 17-ąja vieta – buvo patenkinti.
Pasirodymas galėjo būti sėkmingesnis, jei ne Isabellos kojos trauma, kurią ji patyrė žaidynių atidarymo dieną ir po to negalėjo visa jėga treniruotis.

"Sočyje mūsų svajonė išsipildė. Varžėmės su stipriausiais planetos ledo šokėjais. Tai buvo nuostabus laikas, tačiau tuo sezonas nesibaigė. Čempionatas Japonijoje – šansas pagerinti rezultatą", – sakė D.Stagniūnas.

Lyderiai nedalyvaus

Tikėtina, kad Lietuvos ledo šokėjai Saitamoje užims aukštesnę poziciją nei Sočyje.

Į Japoniją neatvyko nei olimpiniai čempionai amerikiečiai Meryl Davis ir Charlie White'as bei vicečempionai kanadiečiai Tessa Virtue ir Scottas Moiras, nei 15-ąją vietą užėmę prancūzai Pernelle Carron ir Lloydas Jonesas.

Ledo šokių varžyboms registruotos 33 poros.

Be to, I.Tobbias olimpiniame Sočyje kamavę skausmai – jau praeityje.

"Tada trauma sutrukdė mūsiškiams pademonstruoti tikrąjį meistriškumą. Olimpiada galėjo pasibaigti dar neprasidėjusi. Dabar abu čiuožėjai – sveiki ir pasirengę čempionatui", – teigė Lietuvos čiuožimo federacijos (LČF) prezidentė Lilija Vanagienė.

Ketvirtas bandymas

I.Tobias ir D.Stagniūnui šis pasaulio čempionatas – ketvirtasis. 2011-aisiais Maskvoje jie užėmė 14-ąją vietą, po metų Nicoje – 18-ąją, o pernai Londone (Kanada) – 15-ąją.

"Norėtume, kad šį kartą vieta būtų aukštesnė", – sakė L.Vanagienė.

Saitamoje favoritai bus bronzą Sočyje iškovoję Rusijos ledo šokėjai Jelena Iljinych ir Nikita Kacalapovas. Jiems didžiausią konkurenciją turėtų sudaryti prancūzai Nathalie Pechalat ir Fabianas Bourzat ir kita rusų pora Jekaterina Bobrova ir Dmitrijus Solovjovas.

"Po olimpinių žaidynių teisėjai mėgsta grąžinti skolas. Tai tik pasunkina mūsų užduotis", – mįslingai kalbėjo N.Kacalapovas.

Optimizmas neišblėso

Japonijoje mūsų šaliai taip pat atstovaus Inga Janulevičiūtė, buvusi tarp kandidačių į Sočio olimpiadą.

"Iki paskutinės akimirkos nepraradome vilties, kad Ingai nusišypsos sėkmė. Sportininkė buvo puikios formos", – teigė L.Vanagienė.

Tikimasi, kad pasaulio čempionate trenerio Dmitrijaus Kozlovo auklėtinė pagaliau prasibraus tarp 24 stipriausių čiuožėjų. Optimizmo suteikia ir puikus Ingos pasirodymas sausį Vengrijoje vykusiame Europos čempionate – tąkart ji užėmė 18-ąją vietą.

Devyniolikmetė čiuožėja nei 2012-aisiais planetos pirmybėse Prancūzijoje, nei pernai Kanadoje nepateko tarp 24 finalininkių.

Atsibudo korėjiečiai

Dailiojo čiuožimo šventę Japonijoje aptemdė prieštaringi Sočio olimpiados aidai.

Pietų Korėjos olimpinis komiteto vadovai kreipėsi į Tarptautinį olimpinį komitetą (TOK) dėl neva neobjektyvaus teisėjavimo per žiemos žaidynių moterų solisčių varžybas.

Jas laimėjo rusė Adelina Sotnikova, padariusi klaidų, bet net 5,48 balo aplenkusi Pietų Korėjos atstovę Kim Yuna. Po trumposios programos pirmavo korėjietė.

"Korėjiečiai atsiuntė skundą, tačiau, atsižvelgus į laiško turinį, joks tyrimas nebus pradėtas", – teigė TOK komunikacijos direktorius Markas Adamsas.

Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) komunikacijos koordinatorė Selina Vanier atsiribojo nuo bet kokių komentarų. "Negavome jokių oficialių skundų ar kitokių dokumentų", – pabrėžė ji.

Lietuvių startai

I.Jaulevičiūtė: trumpoji programa – kovo 27 d. 8.45 val. (Lietuvos laiku), laisvoji programa – kovo 29 d. 10.15 val.
I.Tobias ir D.Stagniūnas: trumpoji programa – kovo 28 d. 3.50 val., laisvoji programa – kovo 29 d. 5.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių