Olimpinės asociacijos narius šokiravo rusų pareiškimas

  • Teksto dydis:

Šią savaitę Senovės Olimpijoje (Graikija) vykstančiame Europos olimpinių komitetų asociacijos (EOK) Vykdomojo komiteto posėdyje bei narių susitikimuose pokalbių temos sukosi ne tik apie artėjančius olimpinius renginius, bet ir situaciją Rusijoje, – rašo ltok.lt

Prisijungs prie Šiaurės šalių

Europos olimpinę bendruomenę sukrėtė praėjusią savaitę pasirodęs Rusijos olimpinio komiteto prezidento Stanislavo Pozdniakovo pareiškimas. Jis vietos žiniasklaidai išsakė poziciją, esą šios šalies sportininkams turėtų būti garbė priimti šaukimą į kariuomenę.

„Dar prieš išvykdama į Graikiją kalbėjau ir su EOK prezidentu, ir kitais kolegomis, kaip geriausia pasielgti šioje situacijoje. Visi buvo šokiruoti tokio pareiškimo ir sutiko, kad tokiam žmogui spausti ranką būtų sunku. Pats EOK svertų nubausti S.Pozdniakovą neturi. Tikimės Tarptautinio olimpinio komiteto pozicijos.

Po diskusijų su latviais ir estais, sieksime prisijungti prie oficialaus Šiaurės šalių olimpinių ir paralimpinių komitetų bei sporto federacijų asociacijų raginimo toliau neleisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams ir oficialiems asmenims dalyvauti tarptautinėse varžybose. Jau susitarėme su Lietuvos paralimpinio komiteto vadovu Mindaugu Biliumi ir Sporto federacijų sąjungos vadovu Dariumi Šaluga, kad tai darysime kartu.

Situacija nėra lengva, todėl svarbu ir kiekvienam asmeniškai parodyti principinę poziciją. Spalį Pietų Korėjoje vyks Pasaulio nacionalinių olimpinių komitetų asociacijos (ANOC) Generalinės asamblėjos sesija, į kurią planuoju nevykti, nes dalyvauti ketina Rusijos bei Baltarusijos nacionalinių olimpinių komitetų vadovai. Neįsivaizduoju kaip dabar galėtume sėdėti prie vieno stalo“, – sakė EOK viceprezidentė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Joo

Joo portretas
Kalbos lieka kalbomis. Rusija ir dabar yra JTO Saugumo tarybos narė. O juk reikėtų aplamai pašalinti iš Jungtinių Tautų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių