Olimpinė čempionė R. Meilutytė grįžta į varžybas

  • Teksto dydis:

Atsigavusi po traumos olimpinė čempionė plaukikė Rūta Meilutytė grįžta į oficialias varžybas. Kovo 11—13 dienomis ji dalyvaus tarptautinėse plaukimo varžybose Škotijos sostinėje Edinburge. Tai – pirmosios šio sezono oficialios R. Meilutytės varžybos po alkūnės lūžio, patirto pernai rugsėjį.

„Važiuoju i Edinburgą geros nuotaikos ir nekantriai laukiu varžybų. Man šios varžybos yra ypač svarbios psichologine prasme. Reikia po truputį vėl priprasti prie varžybų atmosferos ir prisiminti ką visa tai reiškia. Manau, bus labai smagu ir įdomu“, - prieš išvykdama į Edinburgą sake R. Meilutytė.

Pasaulio rekordininkė dalyvaus 50 ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse. Varžybose taip pat dalyvaus su R. Meilutyte Plimute (D. Britanija) besitreniruojantis Lietuvos plaukimo rinktinės narys Mindaugas Sadauskas (50 ir 100 m laisvu stiliumi).

„Jaučiuosi labai gerai. Manau, po pirmųjų varžybų man ir treneriui bus aiškiau, ar einame teisinga kryptimi“, - savo sportinę formą apibūdino R. Meilutytė.

Prieš vykdama į Škotiją ji jau dalyvavo varžybose, tiesa, neoficialiai.

„Praėjusį šeštadienį pasinaudojome proga neoficialiai dalyvauti nedidelėse klubinėse varžybose Plimute. Rūta plaukė 400 m kombinuotos estafetės etapą. Devono grafystės estafečių čempionatas vyko 50 m baseline. Rūta plaukė su paprastu maudymosi kostiumu, o ne varžybų apranga. Šios varžybos leido jai suvokti, kaip ji jaučiasi, prieš dalyvaujant savo pirmose sezono varžybose, kurias stebės žiniasklaida. Rūtai sekėsi tikrai puikiai“, - sakė R. Meilutytės treneris Jonas Ruddas.

„Po didelės traumos visiškai padarinių nejausti yra gana sunku. Tačiau juo daugiau laiko praeina, juo mažiau tai jaučiu. Svarbiausia, kad esu visiškai išgijusi ir turiu nuostabią komandą žmonių, kurie man padeda visa jėga ruoštis olimpinėms žaidynėms“, - sakė R.Meilutytė.

Plaukikė alkūnę susilaužė Plimute, važiuodama dviračiu iš namų į treniruotę. Dėl šios traumos ji buvo priversta praleisti Europos čempionatą Izraelyje.

Vadovaujant visame pasaulyje žinomam alkūnių ir pečių chirurgui Andre Murphy'iui, ligoninėje Plimute plaukikei buvo atlikta stabilizavimo operacija, kurios metu alkūnė buvo sutvirtinta metaline plokštele. Vėliau plokštelę išėmė Kauno medikai, vadovaujami vieno geriausių Europoje sporto medicinos specialisto prof. Rimtauto Gudo.

„Šiuo metu dalyvaujant varžybose svarbiausia prisiminti ir pajusti patį procesą, nes iki praėjusios savaitės nuo pat pasaulio čempionato Kazanėje Rūta nedalyvavo jokiose varžybose. Su kiekvienomis varžybomis tas jausmas stiprės, o Rūta jausis vis geriau ir geriau. Bet koks geras rezultatas ateinantį savaitgalį šiuo metu bus puiki paskata“, - sakė J.Ruddas.

Po Edinburgo kovo pabaigoje R. Meilutytė keliaus į Švediją, kur dalyvaus tarptautinėse varžybose „Stockholm Open“, o vėliau grįš į treniruočių baseiną. Pasak J. Ruddo, balandį planuojama dalyvauti Didžiosios Britanijos Nacionalinės „Arena“ lygos finaluose Plimute, o gegužę – Europos plaukimo čempionate Londone. Paskutinės varžybos prieš Olimpines žaidynes Rio de Žaneire bus „Mare Nostrum“ etapas Barseloje ir „Sette Colli“ varžybos Romoje birželį.

Visose varžybose R. Meilutytė plauks tik krūtine.

„Atsižvelgiant į buvusią alkūnės traumą reikia išlaikyti atsargumą. Nors laisvasis stilius ir plaukimas nugara yra labai naudingi treniruojantis, abu jaučiame, kad lenktyniauti laisvu stiliumi jaučiant spaudimą šiuo metu nereikia, bent jau šį sezoną. Dėl to negali būti jokių kalbų apie 50 m laisvu stiliumi ar 200 m kompleksinį plaukimą. Labai sėkmingai praėjo treniruočių stovykla Fort Loderdeile (Florida, JAV) vasarį ir likus mažiau nei 150 dienų iki Rio mes abu jaučiamės einantys tinkamu keliu besirengiant Žaidynėms“, - sakė R. Meilutytės treneris J. Ruddas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių