Oficialiai atidaryti olimpiniai kaimeliai

Dėl koronaviruso pandemijos laikantis griežtų atsargumo priemonių, ketvirtadienį oficialiai atidaryti Pekino žiemos olimpinių žaidynių olimpiniai kaimeliai, pranešė Kinijos valstybinė televizija. Į juos sportininkai ir delegacijų atstovai pradėjo rinktis jau praėjusią savaitę.

Per žiemos olimpines žaidynes, kurios prasidės kitos savaitės penktadienį, veiks trys olimpiniai kaimeliai – priklausomai nuo varžybų vietos. Vienas jų yra Pekine, kitas – už 75 km esančiame Jancine (Yanqing), o dar vienas – už 180 km nuo Pekino vartų įsikūrusiame Džangdziakou. Viruso prevencija ir kontrolė yra „svarbiausi“ vadybos kaimeliuose uždaviniai, sakė administracijos grupės vadovas Shen Qianfanas.

Olimpiniai kaimeliai, kaip ir varžybų vietos, primena griežto saugumo zonas, nes sportininkai ir komandų nariai galės judėti tik vadinamuosiuose „burbuluose“. Tai daroma ne tiek tam, kad olimpiečiai būtų apsaugoti nuo infekcijos, kiek tam, kad užsienio svečiai į Kiniją neįvežtų viruso.

Priešingai nei kitos šalys, Kinija šiuo metu registruoja tik po kelias dešimtis infekcijų per parą. Sveikatos komisija ketvirtadienį pranešė apie 25 vietines infekcijas visoje šalyje, 5 jų fiksuotos 20 mln. gyventojų turinčiame Pekine.

Griežtomis priemonėmis, pavyzdžiui, judėjimo ribojimais, masiniu testavimu, kontaktų atsekimu ir izoliacija Kinija jau daugiau kaip pusantrų metų iš esmės kontroliuoja virusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių