Nuo COVID-19 paskiepys ne vien sportininkus

Pradėtas savanoriškas Tokijo olimpinių ir paralimpinių žaidynių Lietuvos rinktinių kandidatų, jų trenerių ir medikų skiepijimas nuo COVID-19.

Vyriausybės nutarimu į prioritetinį vakcinuojamų asmenų sąrašą įtraukti sportininkai ir jų komandos nariai buvo suskirstyti į dvi grupes.

Planuojama pirmiausia paskiepyti tinklinio, taekvondo, bokso, dviračių sporto, plaukimo, paralimpinio sporto, lengvosios atletikos, buriavimo, imtynių, šaudymo, šiuolaikinės penkiakovės ir krepšinio atstovus.

Pirmą grupę sudarė 82 asmenys, tarp jų – dviratininkė Simona Krupeckaitė, lengvaatletė Airinė Palšytė, baidarininkas Ignas Navakauskas, paraatletas triatlonininkas Ernestas Česonis, krepšininkai Marius Grigonis, Paulius Jankūnas.

"Jaučiuosi tikrai gerai", – po procedūros sakė Rio de Žaneiro olimpiados dalyvis I.Navakauskas.

Olimpiečiai privalės reguliariai teikti informaciją Tokijo žaidynių medicinos tarnybai apie savo sveikatos būklę.

"Kad ir kaip būtų, teisingiausia yra skiepytis", – M.Grigonis nesibaimino galimo šalutinio vakcinos poveikio.

Ketvirtadienį paskiepyti asmenys antrą "AstraZeneca" vakcinos dozę turėtų gauti po 35 dienų. Antra grupė turėtų būti skiepijama vasario 25-ąją.

Tokijo olimpinės žaidynės numatytos liepos 23–rugpjūčio 8 d., paralimpiada vyks rugpjūčio 24–rugsėjo 5 d.

Tarptautinis olimpinis komitetas (TOK) yra patvirtinęs, kad tiek sportininkams, tiek olimpinių delegacijų atstovams COVID-19 testai bus privalomi prieš išvykimą iš savo šalies, atvykus į oro uostą Japonijoje ir prieš apsigyvenant olimpiniame kaimelyje.

Žaidynių dalyviai bus testuojami ir olimpiniame kaimelyje. Į jį sportininkai galės atvykti tik likus penkioms dienoms iki savo starto, o išvykti – per 48 valandas po savo varžybų.

Be to, atletai privalės reguliariai teikti informaciją olimpiados medicinos tarnybai apie savo sveikatos būklę, tam bus sukurta speciali mobilioji programėlė.

Sportininkams bus draudžiama lankytis varžybose kaip žiūrovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Visame pasaulyje bujoja ''ŽODŽIO LAISVĖ'' .
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių