Nandzinge bronzą iškovojęs D. Vaivada: taip greitai dar nebėgau

  • Teksto dydis:

Šiuolaikinės penkiakovės varžybose Nandzinge Dovydas Vaivada iškovojo bronzos medalį. Dramatiškas buvo finišas: mūsiškiui ant kulnų lipo egiptietis Sherifas Nazeras, bet Dovydas atsilaikė. O vėliau prisipažino, kad taip greitai dar nėra bėgęs.

Lietuvis surinko 1151 tašką. Daugiau surinko tik rusas Aleksandras Lifanovas (1184) ir vengras Gergely Regosas (1175).

Paskutinę kombinuotą bėgimo ir šaudymo rungtį antras pradėjęs lietuvis po pirmojo šaudymo nukrito į ketvirtąją poziciją. „Pagalvojau, kad medalio jau nebus...“ – po varžybų sakė Dovydas. Antras ir trečias apsilankymas šaudykloje buvo sėkmingi. Ketvirtasis – vėl su klaidomis, todėl pavojingai priartėjo egiptietis. Vis dėlto finiše daugiau jėgų turėjo lietuvis.

Aukso medalį iškovojo rusas Aleksandras Lifanovas, o sidabro – buvęs lyderis po fechtavimo ir plaukimo vengras Gergely Regosas. Abu jie gerokai atsiplėšė nuo kitų varžovų.

„Dar niekada neteko paskutinio rato bėgti tokiu tempu. Vis žvalgiausi ir žvalgiausi, kada mane egiptietis bandys lenkti. Pasakiau sau, kad nė už ką nenusileisiu. Kai liko 300 metrų, ėmiau finišuoti. Iš kažkur atsirado jėgų finišui. Čia buvo sunkiausios varžybos, kiek turėjau“, - pasakojo D.Vaivada.

Kauno J.Basanavičiaus gimnazijos būsimasis vienuoliktokas šiuolaikinę penkiakovę treniruojasi ketverius metus, anksčiau nuo ketverių metų lankė plaukimą. Bet Nandzinge, anot sportininko, plaukimas nebuvo geriausias, bet to užteko, kad užimtų toje rungtyje 4 vietą. Po fechtavimo varžybų tikėjosi per antrąjį jų etapą pora vietų pakilti pagal naują sistemą, bet nepavyko  - pralaimėjo pirmą kovą ir baigė pasirodymą. Fechtavime Dovydas buvo šeštas. Sportininko nuomone, blaškė ir ilgas, daugiau nei savaitę užsitęsęs, varžybų laukimas. D.Vaivada mėgsta žiūrėti motyvacinius filmus, kuris jam padeda tobulėti

„Dabar jau viskas gerai, labai džiaugiuosi trečia vieta ir medaliu“. Šiuo apdovanojimu džiaugėsi ir jo treneris Henrikas Eismontas.

Dovydas dar dalyvaus jaunių varžybose kitais metais ir bandys pasiekti dar daugiau, nes du šių žaidynių lyderiai pereis į vyresniųjų grupę. Jis jau išbandė varžybose ir jojimą. „Sekėsi visai gerai“- sakė sportininkas.

Antradienį penkiakovininkai dar galės iškovoti medalius ir mišriose estafetėse, kur komandos bus sudarytos burtais D.Vaivadai – bronzos medalis

D.Vaivados iškovotas medalis buvo jau septintas Lietuvos delegacijos taupyklėje. Du aukso medalius laimėjo plaukikė Rūta Meilutytė, sidabro apdovanojimus pelnė plaukikas Povilas Strazdas ir kanojininkas Vadimas Korobkovas, du bronzos – tenisininkė Akvilė Paražinskaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių