Melburno baseine – auksinės pabaigtuvės

Keturi finalai, du medaliai ir planetos rekordas – toks Lietuvos sportininkų derlius pasaulio plaukimo (25 m baseine) čempionate.

Pusfinalyje – rekordas

Melburne (Australijoje) surengtą pasaulio plaukimo (25 m baseine) čempionatą skambiais akordais užbaigė Rūta Meilutytė.

Kaunietė pirmiausia pagerino 50 m plaukimo krūtine planetos rekordą – pusfinalyje distanciją įveikė per 28,37 sek.

Ankstesnis aukščiausias šios rungties rezultatas nuo 2018-ųjų priklausė profesionalią sportinę karjerą jau baigusiai Jamaikos plaukikei Aliai Atkinson (28,56 sek.).

Stengiuosi, kad plaukimas teiktų pasitenkinimą. Džiaugiuosi, kad tai man sekasi.

Už pasaulio rekordą R. Meilutytei teko 25 tūkst. JAV dolerių prizas.

„Visada stengiuosi, kad plaukimas teiktų pasitenkinimą. Džiaugiuosi, kad tai man sekasi“, – po varžybų kalbėjo kaunietė.

Finale – greičiausia

Vakar R. Meilutytė laimėjo 50 m plaukimo krūtine finalą. Lietuvės rezultatas – 28,50 sek.

Mūsiškei 0,59 sek. pralaimėjo Pietų Afrikos Respublikos (PAR) sportininkė Lara van Niekerk, 0,61 sek. – amerikietė Lilly King.

Iškovojusi aukso medalį, R. Meilutytė savo biudžetą papildė dar 10 tūkst. JAV dolerių.

„Buvo ilgas sezonas, smagu užbaigti jį aukšta nata. Mėgavausi plaukimu, varžovės – puikios, renginio atmosfera – nuostabi“, – sakė pasaulio čempionė.

25-erių kaunietės sportinių trofėjų kolekcijoje – jau septyni pasaulio plaukimo (25 m baseine) medaliai: keturi aukso ir trys sidabro.

D. Rapšiui – bronza

Su bronzos medaliu rytoj iš Melburno grįš 27-erių panevėžietis Danas Rapšys.

400 m plaukimo laisvuoju stiliumi finale finišavęs trečias (3 min. 36,26 sek.), vakar perpus trumpesnį nuotolį lietuvis įveikė per 1 min. 41,74 sek. ir užėmė septintą vietą.

Bagažas: D. Rapšys iš Melburno grįš su bronzos medaliu. Giorgio Scala/„Deepbluemedia“, fina.org nuotr.

D. Rapšys uždirbo iš viso 10 tūkst. JAV dolerių.

100 m plaukimo krūtine finalą laimėjo korėjietis Hwangas Sun-woo (1 min. 39,72 sek. – naujas pasaulio čempionatų rekordas), antras buvo rumunas Davidas Popovičis (1 min. 40,79 sek.), trečias – britas Tomas Deanas (1 min. 40,86 sek.).

Tris rungtis išmėginęs Andrius Šidlauskas sėkmingiausiai pasirodė 200 m plaukimo krūtine varžybose – užėmė 21-ą vietą (2 min. 08,69 sek.), tačiau į finalą nepateko.

A. Šidlauskui taip pat nepavyko prasimušti į 50 m plaukimo krūtine (26,80 sek., 22-a vieta) ir 100 m (58,60 sek., 30-a vieta) pusfinalius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Gal jau "pailsėjo" Rapšio ankstesnė trenerė? Su ja jam daug geriau sekėsi. "Ilsėtis" kaip buvo matyti, ji ne savo noru išėjo, tai gal persiprašykit.

Į lgbt

Į lgbt portretas
Paradą!

Ale

Ale portretas
Kaip dabar jaučiasi tie, kurie rašė blogus komentarus apie ją,kurie greitai pamiršo jos laimėtus medalius,jos pergalės ? Įžeidinėjo,juodino,žemino ??? Kaip galima greitai viską pamiršti, spjauti į žmogų...Gal jau atsipeikėjot? Visada tikėjau Rūta ,džiaugiuosi ja,jos pasiekimais.Sekmes jai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių