LKF taurė gundo ne tik favoritus

Pirmasis krepšinio sezono trofėjus laukia savo šeimininko. Kas juo taps – nukraujavę Kauno "Žalgiris" ar Vilniaus "Lietuvos rytas", o gal stabilią sudėtį išlaikę ir Europos čempionų trenerį susigrąžinę "Šiauliai"?

Menkos čempionų pajėgos

Šiandien ir rytoj visų krepšinio aistruolių akys kryps į Panevėžį. Ten, naujai pastatytoje "Cido" arenoje, rytoj paaiškės Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) DnB NORD Didžiosios taurės savininkas.

2007 m. atnaujintose varžybose iki šiol dominavo "Žalgiris". Prieš dvejus metus kauniečiai finale Klaipėdoje "Lietuvos rytą" nugalėjo 84:65, o pernai panašaus scenarijaus rungtynėse Šiauliuose laimėjo 83:72.

Šiemet "Žalgiriui" pakartoti laimėjimą bus nepaprastai sunku. Į Panevėžį LKF taurės laimėtojai atsiveš tik septynis krepšininkus, nes Šarūnas Vasiliauskas, Artūras Milaknis ir Povilas Butkevičius šiose varžybose jau atstovavo "Kaunas Triobet" klubui.

Kita vertus, "Žalgiris" šį sezoną jau patyrė, ką reiškia žaisti dvejas rungtynes per dvi dienas. Prieš Naujuosius Maskvoje vykusios Vieningosios lygos (VL) varžybos buvo trijų mačų per tris dienas maratonas. Kauniečiai jį atlaikė gana sėkmingai – laimėjo du kartus.

Tačiau tiek "Žalgiriui", tiek "Lietuvos rytui" iki taip laukiamo ir intrigomis apraizgyto finalo teks įveikti pusfinalių barjerus. "Šiauliai" ir Kauno "Aisčiai" kol kas mėgaujasi gerokai stabilesniu gyvenimu nei favoritai, ir tai gali tapti jų koziriu.

Sensacijų nesitiki

"Nemanau, kad "Žalgiris" ar "Lietuvos rytas" sukluptų pusfinalyje. Jei "Šiauliai" žaistų su "Žalgiriu", intrigos kvapas būtų aštresnis vien dėl to, kad kauniečiai beveik neturės rezervo ant suolo. Per gerai pažįstu Kurtinaitį ("Lietuvos ryto" treneris – red. past.) ir žinau, kad jis neleis savo žaidėjams atsipalaiduoti pusfinalyje", – dienraščiui kalbėjo buvęs žalgirietis Sergejus Jovaiša.

"Lietuvos ryto" ir "Šiaulių" akistata intriguos dėl kitko. Iš "Lietuvos ryto" gruodžio pradžioje išmestas treneris Antanas Sireika grįžo prie gimtojo miesto komandos vairo. Europos čempionas Vilniuje praleido tik kelis mėnesius, bet spėjo neblogai pažinti "Lietuvos ryto" krepšininkus. Be to, šiaulietis, nors ir sako priešingai, turės, ką įrodyti Vilniaus klubo vadovams.

Antrajame pusfinalyje laukia Kauno derbis tarp "Žalgirio" ir "Aisčių". Pastariesiems patekti į ketvertuką padėjo ir palankūs burtai, ir gerėjantis žaidimas. Ypač po to, kai komandą papildė buvęs Eurolygos čempionas Tomas Masiulis.

"Mums vien patekimas į finalo ketvertą yra didelis laimėjimas. Specialių užduočių Panevėžyje sau nekeliame, juk žaisime su Eurolygos komanda. Be abejo, kausimės iš visų jėgų, bet tai ir viskas, ką galime pažadėti savo sirgaliams", – kalbėjo "Aisčių" strategas Darius Dikčius.

Pergalė – iš smulkių detalių

LKF strategai iš "Šiaulių" ir "Aisčių" taip pat nesitiki staigmenų. Tą galima suprasti perskaičius pranešimą, kad finalo rungtynes apšildys būtent "Žalgirio" ir "Lietuvos ryto" šokėjos.

"Pagal susiklosčiusią situaciją favoritu turėtų būti laikomas "Lietuvos rytas", nes jie išsaugojo daugiau žaidėjų. Šiek tiek abejoju, ar turėdamas septynis žaidėjus Gintaras Krapikas kels žūtbūtinį tikslą laimėti per kraujus. Tačiau tai tik spėlionės. Manau, kad nė vienas negalėtų 100 proc. užtikrinti, kad laimės viena ar kita komanda. Nepaisant visų finansinių problemų, neabejoju, kad rungtynės bus be kompromisų. Kaip visada", – pabrėžė S.Jovaiša.

Krepšinio specialistas spėjo, kad vienos ar kitos komandos pergalę lems smulkios detalės. "Treneriai gali būti pribraižę sudėtingiausių schemų, bet dažnai užtenka to, kad vienoje komandoje būtų daugiau gerai rungtyniaujančių krepšininkų. Jei gera diena pasitaikys iškart keliems vilniečiams, jie turės daugiau šansų. Jei keliems kauniečiams, favoritu gali tapti "Žalgiris". Abiejose komandose matau kandidatų iššauti ir nustebinti varžovus", – konstatavo krepšinio specialistas.

Pramogos ir garbingi svečiai

LKF Panevėžio "Cido" arenoje žada sukurti įspūdingą šventę. 49 litus ir brangiau kainuojančius bilietus įsigijusius žiūrovus linksmins net keturi šokėjų kolektyvai, o per rungtynių pertraukas bus rengiami įvairūs konkursai.

Per finalo rungtynių didžiąją pertrauką bus iškilmingai pristatytas 2011 m. Europos čempionato logotipas. Šių pirmenybių kovos vyks ir "Cido" arenoje.

Panevėžio arena unikali tuo, kad joje įrengtas visus tarptautinius reikalavimus atitinkantis trekas. Į krepšinio varžybas susirinkę žiūrovai penktadienį ir šeštadienį tarp rungtynių išvys dviratininkų pasirodymus. Panevėžyje besitreniruojantys sportininkai iš Lietuvos ir Latvijos per pertrauką tarp krepšinio varžybų išmėgins jėgas olimpinėje treko dviračių sporto rungtyje – lenktynėse dėl taškų.

Šeštadienį į Panevėžį užsuks ir garbingi svečiai – FIBA Europos prezidentas George'as Vassilakopoulos ir Sporto direktorius Kosta Ilievas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patarkit jiems

patarkit jiems portretas
Ar Zalgiris jau pasirase sutartis su remejais? Yra gi macijauskas, ginevicius ir a.kazkauskas, gali 2 rungtynem drasiai situos vyrus pasisamdyt.

JONAS

JONAS portretas
Tegul paspringsta Lrytas su LKF mafija. Tik loti moka ,kad reikia duoti žaisti jauniemsLietuvos krepšininkams, o iš tikrujų pataikauja Lryto purvaisklaidai.

Saulius1

Saulius1 portretas
Įdomu, ar kas tikėjos netikėtumų?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių