Lietuvos regbininkai su grėsmingais rumunais sužaidė lygiosiomis

  • Teksto dydis:

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinė Europos čempionato "Trophy" diviziono turnyre Kroatijoje sulaukė pirmo rimto išbandymo ir trečiosiose B grupės rungtynėse penktadienį sužaidė lygiosiomis 17:17 (7:10) su viena turnyro favoričių Rumunijos komanda.

Lietuviai pirmavo rungtynių pradžioje Vytaro Bloškio surengtos rezultatyvios atakos, bet dar pirmoje susitikimo dalyje rumunai išsiveržė į priekį 10:7. Antrajame kėlinyje Martynas Lianzbergas ir Domantas Bagužis žeminimais lietuviams sukūrė 7 taškų pranašumą, bet rumunai sugebėjo atsilyginti rezultatyvia ataka ir rezultatą išlygino. Kadangi Kroatijoje organizatoriai nepasirūpino švieslente, lietuviai netiksliai paskaičiavo esamą situaciją ir net nerengė paskutinės atakos.

Lietuviai ir rumunai grupėje surinko po 7 taškus, bet dėl geresnių pelnytų/praleistų taškų santykio lietuviai liko antri. Ketvirtfinalyje lietuviai veikiausiai žais su C grupėje antroje pozicijoje likusia Ukraina.

"Kova buvo tikrai stipri, priešininkas galingas, bet mes esame pasirengę su tokiais žaisti. Tą parodė ir šios dienos rungtynės. Gaila, kad organizatoriai tokio lygio turnyre nepasirūpino švieslente, niekas nematėme rezultatą, kai kurie galvojo, kad mes pirmaujame dviem taškais. Dėl to ir išspyrėme kamuolį paskutinės atakos metu. Bet kokiu atveju, norint laimėti čempionatą, reikia laimėti visas rungtynes. Manau, kad su rumunais dar galėsime susitikti finale ir ten jau lygiųjų nebus. Vyrai nusiteikę kautis. Dabar eisime pailsėti ir aptarti pirmąją dieną", - kalbėjo Lietuvos rinktinės narys Tomas Zibolis.

T. Zibolis džiaugėsi, kad visi žaidėjai yra sveiki, tik pripažino, kad sausas ir karštas kroatiškas oras nėra malonus.

"Kiek neramina tvyraujantis drėgnas karštis. Jaučiamės kaip šiltnamyje, sunku atsikvėpuoti. Dėl to žiūrovams gali atrodyti, kad žaidžiame vangiai, bet stengiamės ir kovojame. Tikiu, kad rytoj galime laimėti turnyrą", - pridūrė T. Zibolis.

Lietuvos vyrų regbio-7 rinktinės sudėtis: Domantas Bagužis, Vytaras Bloškys, Ignas Jankaitis, Armandas Kalinauskas, Tautvydas Krasauskas, Donatas Trumpickas, Martynas Lianzbergas, Matas Miežys, Žygimantas Radžius, Paulius Sugintas, Domantas Tautkus, Tomas Zibolis. Treneris – Sabelo Kolanisi. Vadovas – Paulius Zubavičius. Gydytojas – Almantas Viruišis.

Lietuvos moterų regbio-7 rinktinė trečiose Europos čempionato "Conference 1" diviziono B grupės rungtynėse 0:31 pralaimėjo Slovakijos komandai ir patyrė antrąją nesėkmę. Be traumą patyrusios vienos komandos lyderių Erikos Šimkonytės rungtyniavusios lietuvės po šios nesėkmės smuktelėjo į ketvirtąją grupės vietą ir šeštadienį kovos dėl 9-12 vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių