Lenktyninkai kelia prielaidą: paslaptingas gripas Dakare buvo koronavirusas?

  • Teksto dydis:

Šių metų Dakaro ralio dalyvis iš Ispanijos Jesús Calleja prakalbo apie koronavirusą Dakare. Sportininkas kelią prielaidą, jog paslaptinga liga, kurios simptomai identiški COVID-19, sausio 5–17 dienomis Saudo Arabijoje vykusiose lenktynėse pasireiškė ne vienam dalyviui. Įtarimams paantrino ir Dakarą laimėjęs Carlosas Sainzas bei lenktynininkas Benediktas Vanagas.

Kovo 27 dieną portalas „Europort“ išplatino straipsnį, kuriame J. Calleja teigia, jog jo komanda turėjo koronaviruso simptomų. Sportininkas pasakoja, jog Dakaro metu nežinomos kilmės gripu vienas po kito užsikrėtė visi komandos nariai, simptomai laikėsi 10 ar 11 dienų.

Prie įtarimų, jog sunkiausiomis pasaulyje lenktynėmis tituluojamame Dakaro ralyje galėjo būti žmonių, sirgusių koronavirusu, prisijungė ir C. Sainzas. Dakaro ralio nugalėtojas pripažino, jog sergančių žmonių simptomai, matyti Dakare, sutampa su COVID-19 simptomais. C. Sainzas atsimena, jog keli mechanikai Dakaro metu sirgo nežinoma liga, o vienas jų net turėjo plaučių uždegimą ir vėliau privalėjo nešioti respiratorių.

„Inbank team Pitlane“ komandos pilotas B. Vanagas teigia, jog ir jo komandoje buvo žmogus, sirgęs nežinomi gripu ir turėjęs panašius į COVID-19 simptomus. „Dakaro metu bivake sklandė informacija, kad medikai susiduria su nežinomu virusu, kurio simptomai panašūs į gripo. Su šių dienų realijomis po truputį pradeda atsirasti atsakymai į klausimus, kurie jau buvo pasimiršę“, – pasakoja B. Vanagas.

Nors koronaviruso pandemija paskelbta tik kovo 11 dieną, tačiau spėjama, jog pirmasis susirgimas buvo gruodį Kinijoje. Nuo to laiko virusas sklido po pasaulį. Šiuo metu Saudo Arabijoje nustatyta virš 1,5 tūkst. infekcijos atvejų. Jau yra įrodyta, kad virusą perduoti gali ir nesunkiai sergantys ar presimptominėje stadijoje esantys žmonės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
Greiciau tai buvo Mers virusas(kita coroniniu virusus atmaina).

Liberalu sajudis

Liberalu sajudis portretas
Eks Prezidente Grybauskaite reikia klaust apie virusa VSD surinkta info

Koncerve \\\\.../////

Koncerve   \\\\...///// portretas
kūtvela,duok banko sąskaitą, pavesiu 2,55 euro nusipirksi šukas.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių