Laureato sėkmė patiko ne visiems

Geriausiuose Lietuvos 2015 m. sportininkų rinkimuose užvakar Vilniuje garsiai skambėjo ir kaunietiški akcentai. Geriausiu šalies treneriu tapo Vidas Bružas, daug kam netikėtai aplenkęs Joną Kazlauską. Tiesa, vos paskelbus rezultatus, bokso specialistas išgirdo ne tik sveikinimus.

Nuomonės sutapo

Plačiai visuomenei mažai žinomas, pagal pasiekimus nė iš tolo neprilygstantis krepšinio strategui J.Kazlauskui. Tokiais ir panašiais epitetais prapliupo kai kurie sostinės sporto veikėjai.

Svarbiausių šalies sporto institucijų – Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK), Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) drauge su Lietuvos sporto žurnalistų federacija (LSŽF) organizuojamuose prestižiniuose rinkimuose V.Bružas nurungė taip pat nominuotus J.Kazlauską ir irklavimo trenerį italą Giovanni Postiglione. Labiausiai titulo verti kandidatai buvo atrinkti iš tūkstančių šalyje dirbančių trenerių.

V.Bružo pranašumas prieš kitų sporto šakų atstovus išryškėjo jau po pirmojo etapo – sirgalių balsavimo internete. Aistruolių nuomonę patvirtino ir bendra rinkimų organizatorių komisija.  Tokie rezultatai patiko ne visiems.

Pasiekimų neįžvelgia

Bene aršiausiai reagavo buvęs KKSD vadovas Algirdas Raslanas, pareiškęs, kad V.Bružas, esą per visą karjerą pasiekęs vienintelį laimėjimą, nevertas jam skirto titulo. Dabar Nacionalinei slidinėjimo asociacijai diriguojantis valdininkas tikino, kad balsavimas buvo iškreiptas ir kryptingai veikiamas bokso atstovų. A.Raslano, prieš daugelį metų bandžiusio jėgas irklavimo takelyje, supratimu, už V.Bružą labiau vertas apdovanojimo ne tik J.Kazlauskas, bet ir mūsų šalies irkluotojams talkinantis italas G.Postiglione.

Kauniečio auklėtinis Eimantas Stanionis šiemet rugpjūtį Europos bokso čempionate Bulgarijoje iškovojo aukso medalį. Tai buvo pirmasis aukščiausias boksininkų titulas žemyno pirmenybėse po 22 metų pertraukos. Rinkimuose E.Stanionis pretendavo į Metų sportininko vardą, bet nusileido dviratininkui Ramūnui Navardauskui, pelniusiam pasaulio čempionato bronzą. E.Stanionis guodėsi "Metų proveržio" apdovanojimu.

J.Kazlausko treniruojama Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė, šiemet Europos čempionate nuskynusi sidabrą, rinkimuose pelnė Metų komandos prizą.

Metų sportininkės rinkimuose šiuolaikinės penkiakovės atstovė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė aplenkė trejus metus sosto neužleidusią plaukikę Rūtą Meilutytę.

Kaltinimai – keisti

Apie sporto bendruomenės pripažinimą "Kauno diena" pasikalbėjo su 52 metų V.Bružu.

"Tikrai tikėjausi", – neslėpė Lietuvos sporto universiteto (LSU) docentas, tarptautinės kategorijos sporto treneris.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

o aš galvoju

o aš galvoju portretas
kad tai vienkartinė sėkmė

Kaunietis

Kaunietis portretas
Nuoširdžiausi sveikinimai gerb. Vidui Bružui. Labai malonu skaityti, kad ne vien krepšinio kultas Lietuvoje įsigalėjęs. O kretiną biurokratą raslaną reikia išvis vyt tolyn nuo bet kokių valdiškų pinigų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių