Krepšinis su draugais – lyg desertas

Kauno krepšinio mėgėjų lyga (KKML) baigė dar vieną sezoną "Kauno dienos" taurės turnyrais. Užvakar buvo įteikta paskutinioji – "Kauno dienos" Supertaurė. Ją iškovojo SK "Dextera".

Į priekį vedė "Sakalai"

Pilnutėlėje Lietuvos kūno kultūros akademijos (LKKA) salėje "Kauno dienos" taurės turnyro Superfinale susigrūmė SK "Dextera" ir "Voluktė". Mačą 90:80 laimėjo "Dextera".

SK "Dextera" gretose pirmuoju smuiku griežė Vilniaus "Sakalų" žaidėjai – naudingiausiuoju finalo žaidėju pripažintas Arvydas Šikšnius, Vilmantas Dilys, Rokas Ūzas, taip pat Arnas Labukas, o prie komandos vairo stovėjo "Sakalų" strategas Nerijus Zabarauskas.

Į finalą "Dexterai" prasibrauti padėjęs žalgirietis Jonas Mačiulis per lemiamą kovą nusprendė likti tarp žiūrovų, tačiau vis tiek jam atiteko naudingiausiojo ekipos žaidėjo Supertaurės turnyre prizas.

Visiems nugalėtojams tradiciškai įteiktos taurės ir metinės "Kauno dienos" prenumeratos.

D.Maskoliūnui – visi savi

Dvi iš trijų "Kauno dienos" taurių iškovoję "Voluktės" žaidėjai šįkart liko antri. Pagrindinis komandos "variklis" Vidas Ginevičius, išvakarėse vedęs komandą į pergalę Didžiosios taurės turnyre, jautėsi pavargęs, o Darius Maskoliūnas sėdėjo tarp žiūrovų, draskomas prieštaringų jausmų – jam abi komandos yra savos.

"Negaliu žaisti prieš savus", – sakė "Žalgirio" treneris asistentas. D.Maskoliūnas išvakarėse su "Volukte" laimėjo Didžiąją taurę, tačiau Supertaurės turnyre jis buvo registruotas "Dexteroje".

"Voluktei" Supertaurės turnyre talkino alytiškis Nerijus Varnelis – rezultatyviausias, daugiausia kamuolių atkovojęs ir efektyviausias LKL žaidėjas, taip pat Klaipėdos "Neptūno" puolėjas Paulius Morkeliūnas.

Supertaurės turnyre profesionalų skaičius buvo neribojamas.

Trečiąją vietą iškovojo Manto Kalniečio vedama VDU komanda, 99:83 nugalėjusi "Dexterą-Merkurijų". VDU komandoje žaidė visi LKL rungtyniaujantys krepšininkai – M.Kalnietis, Darius Šilinskis, Povilas Butkevičius, Adas Juškevičius, Aidas Viskontas, Juozas Ramanauskas, Gintaras Leonavičius, Povilas Šakinis.

"Dexteros-Merkurijaus" gretose žaidė taip pat LKL ir NKL rungtyniaujantys krepšininkai, kurių dalis yra iš garsiosios Ramūno Butauto "Merkurijuje" treniruotos kartos (gim. 1985 m.).

Žaidė savo malonumui

"Judu atostogų grafiku – savo malonumui vieną dieną pažaidžiu futbolą, kitą – krepšinį, – po rungtynių sakė M.Kalnietis. – Šis turnyras man apskritai patiko – beveik LKL čempionatas vyko. Stiprūs krepšininkai susirinko, bet žaidė, aišku, atsipalaidavę, todėl rungtyniauti buvo vienas malonumas. Gaila, kad į finalą nepatekome – grupėje pralaimėjome "Dexterai" dviem taškais. Jonas (Mačiulis – red.) jiems padėjo mus įveikti."

Lyg ant sparnų turnyre skraidė A.Šikšnius, laimėjęs ir Didžiąją (su "Volukte"), ir Supertaurę.

"Sezonas nebuvo man nei labai ilgas, nei sunkus, tad kodėl nepažaidus? Geriau sportinę formą palaikyti, nei gulėti bambą kur nors išvertus. O kadangi pernai pasaulio mėgėjų čempionate dalyvavome kartu ir su "Dexteros", ir su "Voluktės" rėmėjais, todėl ir "Kauno dienos" turnyre už abi komandas sužaidžiau", – juokėsi 21-erių 196 cm ūgio "Sakalų" puolėjas.

Didžiosios taurės turnyre žaidęs už "Voluktę", dėl Supertaurės jis kovojo jau su "Volukte". "Čia gi draugiškos varžybos, visi susirinkome gerai praleisti laiką", – šypsojosi A.Šikšnius.

Laimėjęs dvi taures, Vilniuje žaidžiantis krepšininkas gavo ir dvi metines "Kauno dienos" prenumeratas. "Pirmąją giminėms padovanojau, o antrąją dar nežinau, kam dovanosiu." Mes jam pasiūlėme geresnę išeitį – atvykti žaisti į Kauną.

"Kaunas – mielas miestas. Jame šaunu ir žaisti, ir šiaip pabūti, – su nostalgija po turnyro kalbėjo "Sakalų" ir "Dexteros" treneris Nerijus Zabarauskas, geriausius savo karjeros metus praleidęs Kauno "Atlete". – Turnyras buvo gero lygio, turėjo patikti žiūrovams, nes žaidė ne tik daugybė LKL, bet ir užsienyje žaidžiančių ar žaidusių krepšininkų. Supertaurę laimėjo ne labiau patyrę, bet jaunesni ir daugiau jėgų išsaugoję krepšininkai. Tačiau dėl intrigos įdomesnis buvo Didžiosios taurės finalas."

Žavesio suteikė laisvumas

Prizais buvo apdovanoti geriausieji Supertaurės turnyro finalinio ketverto komandų žaidėjai: J.Mačiulis (SK "Dextera"), M.Kalnietis (VDU), N.Varnelis ("Voluktė"), Paulius Beliavičius ("Dextera-Merkurijus").

"Kauno dienos" Supertaurės turnyre, kuriame nebuvo jokių apribojimų žaidėjų meistriškumui, dalyvavo 6 ekipos, o iš viso trijuose KKML organizuotose "Kauno dienos" turnyruose dėl Mažosios, Didžiosios ir Supertaurės varžėsi 56 komandos.

"Šiemet "Kauno dienos" turnyre dalyvavo daugiausia komandų per pastaruosius penkerius metus, – pastebėjo KKML vadovas Rimas Navickas. – Buvusius ir esamus žaidėjus traukia ne tik noras dar pratęsti sezoną, pažaisti krepšinį savo malonumui, bet ir susitikti su senais draugais, su kuriais kažkada kartu rungtyniavo. Tokiame turnyre žaidėjai improvizuoja, o tai krepšiniui suteikia papildomo žavesio. Šių metų turnyras – pats įdomiausias, todėl kaip niekada daug rungtynes stebėjusių žiūrovų turėjo likti patenkinti."


Rezultatai

SK "Dextera" – "Voluktė" 90:80 (25:15, 24:19, 25:14, 16:32). A.Šikšnius 21, V.Dilys 20, R.Ūzas 14, T.Čerkunovas 11, A.Lencevičius ir H.Vorotnikovas – po 10, A.Labuckas 3, V.Kružikas 1/A.Adomaitis 14, N.Varnelis 14, V.Ginevičius 11, A.Lubys 10, M.Burneika 8, P.Morkeliūnas ir A.Žėkas – po 7, R.Lukoševičius 3, D.Aklys 2, G.Sušinskas 1.

VDU – "Dextera-Merkurijus" 99:83 (19:20, 29:11, 25:24, 26:28). M.Kalnietis 23, T.Rakauskas 19, A.Juškevičius 17, J.Ramanauskas ir P.Šakinis – po 11, G.Leonavičius 6, P.Butkevičius 5, D.Šilinskis 4, Ž.Kuklierius 2, A.Viskontas 1/M.Šidlauskas 17, M.Vansavičius 16, P.Stasiulionis 15, P.Beliavičius 14, L.Brazdauskis 12, M.Bernatavičius 5, K.Normantas 4.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
"Buvusius ir esamus žaidėjus traukia ne tik noras dar pratęsti sezoną, pažaisti krepšinį savo malonumui, bet ir susitikti su senais draugais"... Klubas - gerai, bet prie ko čia kauniečiai, prie ko čia 'Kauno Diena'? Ir šiaip - galėtų kaunadienė daugiau dėmesio skirt savo LAIKRAŠČIUI, o ne vien SAVO 'krepšiniui'.
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių