„Kauno-VDU“ tinklininkės – Baltijos lygos čempionės

  • Teksto dydis:

„Kauno-VDU“ tinklininkės po penkerių metų pertraukos triumfavo Baltijos moterų tinklinio lygoje.

VDU Prezidento Valdo Adamkaus sporto centre vykusio finalo ketverto turnyro finale sekmadienį „Kauno-VDU“ klubas 3-1 (25:19, 25:17, 22:25, 25:17) įveikė Tartu „TU-Bigbank“ (Estija) komandą.

Pilnutėlėje salėje aistringai žiūrovų palaikomos kaunietės iškart išsiveržė į priekį ir laimėjo pirmą setą. Antrajame sete Kauno ekipa vėl nepaliko varžovėms didesnių vilčių. Trečiajame sete Kauno komandos tinklininkėms ėmė trūkti koncentracijos ir estės tuo pradėjo naudotis. Po atkaklaus seto džiaugėsi „TU-Bigbank“ komanda, sušvelninusi savo atsilikimą ir gražinusi intrigą į rungtynes.

Ketvirtajame sete „Kauno-VDU“ tinklininkės į aikštę jau žengė su tinkamu nusiteikimu. Seto viduryje kaunietės atitrūko keliais taškais į priekį ir pabaigoje jau nebeleido suabejoti savo pranašumu. „Kaunas-VDU“ antrą kartą klubo istorijoje tapo Baltijos čempionėmis.

Nugalėtojoms 18 taškų pelnė Viltė Bogdanovič, 13 – Ida Marija Savukynaitė, 9 – Viktorija Dudkina, 8 – Gabija Kasperavičiūtė, 6 – Ugnė Lokytė.

Estijos komandoje rezultatyviausiai žaidė Ingrid Kiisk (13 tšk.) bei Laura Reiter (12 tšk.).

„Po paskutinio taško buvo palengvėjimas. Rungtynės buvo tikrai labai įtemptos. Kovojome dėl kiekvieno taško. Iš šono gali atrodyti, kad buvo lengva, bet iš tikro turėjome daug įtampos. Stengiamės koncentruotis į savo žaidimą, visos laikėmės kartu ir pavyko pasiekti pergalę“, – džiaugėsi V. Bogdanovič.

Tinklininkė prisipažino, kad trečiajame sete nepavyko sulaikyti Estijos ekipos kraštų žaidėjoms, todėl setas buvo pralaimėtas. Pasak jos, ketvirtajame sete pavyko pagerinti gynybą ir išplėšti pergalę.

Per visą šį Baltijos lygos sezoną „Kaunas-VDU“ patyrė vos vieną pralaimėjimą.

„Gerą sezoną lėmė koncentravimasis į kiekvienas rungtynes. Į visus susitikimus žiūrėjome rimtai, todėl tas ir lėmė tokius rezultatus“, – kalbėjo V. Bogdanovič.

„Kauno-VDU“ lyderė V. Bogdanovič buvo pripažinta geriausia finalo ketverto turnyro žaidėja.

„Labai malonu gauti tokį apdovanojimą. Labai džiaugiuosi už kitas komandos drauges, kurios pateko tarp geriausių žaidėjų. Vadinasi, kad mūsų darbas atsipirko, – kalbėjo V. Bogdanovič. – Tikiuosi, kad šis triumfas visai komandai suteiks dar didesnio pasitikėjimo savimi ir ateityje sieksime naujų tikslų“.

Bronza – Jonavos ekipai

Po aštuonerių metų pertraukos Baltijos lygos medalius iškovojo Jonavos „Aušrinės-KKSC“ tinklininkės. Jos rungtynėse dėl trečiosios vietos užtikrintai 3-0 (25:21, 25:12, 27:25) nugalėjo Talino „Tallinna Ulikool-Kikas“ (Estija) komandą.

Jonavos ekipos pranašumas ėmė ryškėti nuo pirmojo seto vidurio. Antrajame sete „Aušrinė-KKSC“ triuškino varžoves, bet trečiajame jau sulaukė aštraus pasipriešinimo. Vis tik dramatišką trečio seto pabaigą taip pat laimėjo Jonavos ekipa ir žaidėjos subėgo į aikštę pergalingam šokiui.

Jonavos ekipą į priekį vedė viena rezultatyviausių Baltijos lygos žaidėjų Jekaterina Kovalskaja. Jos sąskaitoje – 22 taškai. 15 taškų pridėjo Danielė Kvedaraitė, 10 – ukrainietė Iryna Jakutavičienė, 7 – Emilija Želvytė.

Talino komandoje po 9 taškus surinko Raili Hunt ir Maren Mord.

Beje, reguliariajame sezone abu kartus pergale džiaugėsi Estijos komanda.

„Labai džiaugiamės, nes labai norėjome šio medalio. Jonavos klubas jau ilgą laiką neturėjo Baltijos lygos medalio. Buvo didelis noras ir įgyvendinome savo svajones. Reguliariajame sezone dar nebuvome taip susižaidusios, nes sudėtis sukomplektuota naujai, tačiau sezonui einant į pabaigą, jau pradedame jausti viena kitą ir tobulėjame“, – sakė J. Kovalskaja.

Geriausiomis savo pozicijų žaidėjomis tapo Viktorija Dudkina („Kaunas-VDU“), Ida Marija Savukynaitė („Kaunas-VDU“), Eliise Hollas („TU-Bigbank“), Ingrid Kiisk („TU-Bigbank“), Jekaterina Kovalskaja („Aušrinė-KKSC“), Karolina Pravdinskaitė („Kaunas-VDU“) ir Kristi Nolvak („TU-Bigbank“).



NAUJAUSI KOMENTARAI

xz

xz portretas
Kaunas laimėjo o foto Jonavos ???
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių