Kauno gatvėmis bėgs ne vien maratoną

Jubiliejinis – dešimtasis – Kauno maratonas taps masiškiausiu bėgimu mieste nuo 2020-ųjų, kai Lietuvą ir pasaulį sukaustė pandemija. Organizatoriai ir dalyviai tikisi naujų rekordų.

Ambicingi tikslai

Pastarąjį kartą nenuotoliniu būdu Kauno maratone bėgikai varžėsi 2019-aisiais. Tąkart trasos rekordus pasiekė Loreta Kančytė (pusmaratonis, 1 val. 16 min. 2 sek.) ir Remigijus Kančys (maratonas, 2 val. 18 min. 36 sek.).

Šiemet Remigijus nusitaikė ir į kitą ambicingą tikslą – įvykdyti vasarą Miunchene (Vokietija) vyksiančio Europos lengvosios atletikos čempionato normatyvą (2 val. 14 min. 30 sek.).

Minimaliai pakeistą trasą Pasaulio lengvosios atletikos asociacijos („World Athletics“) specialistai iš naujo išmatavo.

„Remigijus tikrai pasiruošęs pagerinti sau priklausantį Kauno trasos rekordą. Be to, 2019-aisiais oro sąlygos nebuvo palankios siekti aukštų rezultatų – tvyrojo karštis. Tikimės, kad šiemet bus kitaip“, – vylėsi renginį organizuojančio „Kauno maratono klubo“ direktorius Regimantas Tarasevičius.

Rekordų gali būti daugiau: iš treniruočių stovyklos Kenijoje į Kauno maratoną atvyks dviejų olimpinių žaidynių dalyvis estas Romanas Fostis – jis ketina siekti pusmaratonio trasos rekordo.

Trasoje – pokytis

Minimaliai pakeistą trasą Pasaulio lengvosios atletikos asociacijos („World Athletics“) specialistai iš naujo išmatavo praeitą savaitę. Kaune galima vykdyti normatyvus net į olimpines žaidynes ir pasaulio čempionatus.

„Buvome suplanavę truputį pakeisti trasą dar prieš 2020-ųjų maratoną, prieš prasidedant pandemijai. Šiemet Kauno savivaldybė pertvarkė pėsčiųjų takus ir atsirado galimybė sutrumpinti atkarpą po Petro Vileišio tiltu, kur dalyviai bėgdavo vienas prieš kitą gana ilgą atstumą – dabar jis sutrumpėjo iki 100 m. Pokytis įpareigojo patikslinti visą trasą“, – teigė R.Tarasevičius.

Dešimtas Kauno maratonas pirmą kartą vyks ne birželį, o balandį. 2019-aisiais įvairias distancijas išbandė apie 5 tūkst. dalyvių iš 39 valstybių. Šiuo metu užsiregistravusiųjų skaičius perkopė 3 tūkst., o Kaune turėtų bėgti ne mažiau kaip 27 šalių atstovai, tarp kurių – ir Mauricijaus, Meksikos stajeriai.

„Žmones dar kažkiek baugina pandemija, tad vengiama didesnių susibūrimų. Be to, žiemą buvo abejonių, ar renginys išvis vyks“, – sakė R.Tarasevičius.

Šventė visą sekmadienį

Bėgimo entuziastai kviečiami varžytis šešiose Kauno maratono distancijose: „Impact Brands maratono“, „Hollister pusmaratonio“, „Hella 10 km“, „SDG 5 km“, „Toyota 1,5 km“ ir „Agathum 400 m“.

Renginys solidarizuojasi su Ukraina, skatindamas aukoti karo krečiamai šaliai ir uždraudęs jame varžytis bėgikams iš Rusijos ir Baltarusijos.

Varžybų prizų fonde numatyta daugiau nei 20 tūkst. eurų.

Bėgikai startuos rytoj 8.30 val. Kauno Rotušės aikštėje. Maratono ir pusmaratonio nugalėtojus ir prizininkus planuojama pagerbti maždaug 11.40 val., o kitų rungčių – iki 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o tai k

o tai k portretas
jie jau bega, matyt treniruojasi kai rusas uzpuls, kad pabegtu

Anonimas

Anonimas portretas
Nebekite ,saugokite savo sveikatą.Už ačiū niekas nieko nedaro,tegul įsideda sau i galvas.Pavaikščioti gryname ore yra sveikiausia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių