Karatė turnyre – šimtai mažųjų kovotojų

Beveik 300 dalyvių iš septyniolikos Lietuvos bei užsienio klubų išbandė jėgas kasmetiniame kalėdiniame shotokan karatė turnyre Garliavos sporto centre.

Varžybose, kurias organizavo karatė klubai “Kime” ir “DojoKaunas”, galynėjosi sportininkai nuo 4 metų iki 15 metų. Daugeliui jų tai buvo pirmieji žingsniai ant tatamio. “Malonu matyti tiek daug mažųjų sportininkų, džiaugiuosi turnyro masiškumu ir tęstinumu bei konkurencingomis rungtimis“, - sakė varžybų generalinis sekretorius Karolis Čiutra.

Jau ketvirtus metus vykęs turnyras peraugo į tarptautinį. „Nuvykus į Baltarusijoje organizuojamas varžybas, iškovojome ne vieną aukso medalį, todėl nelikome nepastebėti ir sulaukėme svečių ir turnyre pas mus, tapusiame bene didžiausiu shotokan karatė renginiu šalyje“, - pasakojo varžybų vyr. teisėjas Vytautas Vanagas.

Varžybose vyko atkaklios kovos, kurių metu kovėsi Lietuvos čempionai ir kandidatai į rinktinę.

12-13 m. amžiaus grupėje sau lygių neturėjo Baltarusijos sportininkai, tačiau kitose rungtyse dominavo Lietuvos sportininkai, o kovų finaluose susitikdavo kauniečiai.

6-7 m. berniukų kumitė grupėje finale kovojo Lietuvos čempionas Emilis Malinauskas („DojoKaunas“) ir kitas kaunietis Kristupas Čialka („Oku karate akademija“), po intensyvios kovos ir pratęsimo šį kartą savo pranašumą įrodė Kristupas. Kata rungtyje čempionu tapo Kristupas Žemaitis („Kime“).

Kumite rungtyje 8-9 m. amžiaus grupėje gražią techniką pademonstravęs kaunietis Oskaras Paplauskas (Kime) tapo čempionu, o toje pačioje amžiaus grupėje kata rungtyje savo pranašumą prieš Oskarą įrodė vilnietis Konradas Ruseckis („Karate-Do“). 10-11 m. kumite rungties čempionas kaunietis Eivinas Mockus („Wazari“).

Kaunietišką derbį taip pat buvo galima stebėti 6-7 m. 8-9 m. Ir 12-13 m. amžiaus mergaičių rungtyse, kur čempionėmis tapo Miglė Liutkevičiūtė („DojoKaunas“), Brigita Petrauskaitė („Oku karatė akademija“), Saulė Čumačenko („Wazari“), Gaudrė Volodzkaitė („Atide“), Saulė Senkutė („Kime“).

Šventinę nuotaiką po kovų pakylėjo Kalėdų senelio vizitas su dideliu maišu dovanų ir palinkėjimais jauniesiems sportininkams nesustoti ilgame karatė kelyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių