J. Plazai – galvosūkiai dėl žalgiriečių traumų

Prieš ryt vyksiančias trečiąsias Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynes Kauno „Žalgirio“ komandos vyriausiajam treneriui Joanui Plazai tenka sukti galvą dėl auklėtinių traumų.

Po ketvirtadienį patirtos traumos šiame sezone komandai nebegalės padėti Donnie McGrathas. Antrojoje finalo dvikovoje ant gynėjo užgriuvo varžovas ir amerikietis kryptelėjo kelį. Po rungtynių buvo baimintasi, kad galėjo trūkti kryžminiai raiščiai. Šiandien atlikus tyrimus, žalgiriečiui diagnozuotas dalinis kelio priekinių raiščių įplyšimas. Nors operacijos D.McGrathui neprireiks, tai reiškia, kad šis sezonas gynėjui greičiausiai jau baigtas.

Tuo tarpu jaunasis aukštaūgis Jeffas Foote‘as jau kuris laikas negali rungtyniauti dėl nugaros skausmų, tad abejuose pirmuose mačuose kauniečiai buvo priversti registruoti tik 11 krepšininkų.

Anot klubo atstovų, jei situacija staiga nepagerės, vidurio puolėjas šį sezoną į aikštelę taip pat nežengs.

Maža to, pastarąją savaitę taip pat dėl skaudančios nugaros visiškai nesitreniravo ir vienas komandos lyderių Marko Popovičius. Treniruočių metu gynėjui būdavo vykdomos terapinės procedūros, o į aikštelę pirmose dvejose rungtynėse kroatas galėjo žengti tik suleidus nuskausminamųjų. Pirmajame mače treneriai snaiperio paslaugomis naudojosi tik 8 minutes, antrajame prireikė daugiau M.Popovičiaus pagalbos (21 min.).

Anot J.Plazos, jei snaiperis ir toliau nestokos ryžto jis greičiausiai išleis jį į aikštę ir trečiojoje serijos dvikovoje. Visgi treneris neslepia, kad esant galimybei stengsis M.Popovičių patausoti, nes priešaky dar laukia labai svarbios VTB Vieningosios lygos ketvirtfinalio kovos.

„Nėra gerai, kad atėjus lemiamoms sezono kovoms pradedame prarasti vieną žaidėją po kito, tačiau prie sunkumų šį sezoną jau esame įpratę, – šyptelėjo J.Plaza. – Tikiuosi, kad šias žaidėjų netektis šeštadienį atsvers nuostabus „Žalgirio“ klubo sirgalių palaikymas. Antrajame mače sostinėje varžovų sirgaliai sukūrė puikią atmosferą ir labai karštai palaikė savo komandą. Tokio paties ir net įspūdingesnio palaikymo tikimės ir mes „Žalgirio“ arenoje. Visą šį sezoną aistruoliai mušė lankomumo rekordus tiek Eurolygoje, tiek VTB Vieningoje lygoje. Neabejoju, kad mače prieš principinį priešininką galime surinkti sausakimšas tribūnas.“


Šiame straipsnyje: ŽalgirisJoanas PlazaLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Neabejoju

Neabejoju portretas
Neabejoju, kad Plazai daromas milžiniškas spaudimas, kad jis visais įmanomais būdais agituotų žiūrovus eiti į areną. Deja, vienintelis būdas prisivilioti žiūrovus -gerai žaisti.

1-am

1-am portretas
niekas J.Plazai negali daryti jokio spaudimo, tai ne koks nors perkamas ir nuperkamas. O arena yra visados pilna, ar gerai žalgiriečiai žaidžia, ar jiems nesiseka. Viskas priklauso nuo mūsų pačių, nuo mūsų meilės ir pagarbos žaidėjams, ir visai nesvarbu, ar jie jauni, tik ką pasirodę komandoje, ar žaidžia ilgus metus. Sėkmės Žalgiriui visur ir visada.

Pergalė arti

Pergalė arti portretas
Svarbu dabaigti komsomolistų organą. O ta KGB generolo S.Ivanov lyga tai medinio ruskelio diela, jam to labai reikėjo. Po zadaniju. Žalgiriui tos lygos visiškai nereikia, sekančiais metais apseisime be iškrypėliškos imperijos projektėlio.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių