Įspūdingame LTF Didžiosios taurės trileryje – panevėžiečių triumfas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį startavo Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės turnyras. Pirmasis etapas pažymėtas atkakliomis rungtynėmis.

Šeštadienį į kovą dėl vietos pusfinalyje stojo dvi TOP SPORT Lietuvos tinklinio Pirmos lygos komandos – Panevėžio SC ir Kelmės „Kelmė“. Abi komandos Panevėžyje troško pasinaudoti gera proga patekti tarp keturių stipriausių turnyro komandų, todėl mačas buvo įtemptas ir dramatiškas.

Pergale po penkių setų kovos 3-2 (25:18, 12:25, 20:25, 25:12, 15:11) išplėšė ir kelialapį pusfinalį pelnė Panevėžio SC tinklininkai.

Rungtynes geriau pradėjo šeimininkai. Jie greitai įgijo 6 taškų pranašumą (10:4) ir panašią persvarą išsaugojo iki seto pabaigos. Antrajame sete „Kelmės“ ekipos žaidėjai tiksliai padavimais perėmė iniciatyvą ir rezultatą išlygino. Trečias setas buvo permainingas. Seto pradžioje SC atsiliko 6:11, o vėliau skirtumas sumažėjo iki minimumo (11:12). Tuomet Panevėžio ekipos kapitonas Deimantas Liubinas gavo geltoną bei raudoną korteles ir buvo išvytas iš aikštės. Tai leido „Kelmei“ laimėti trečiąjį setą 25:20.

Atsidūrę ant pralaimimo slenksčio panevėžiečiai savo jėgą pademonstravo ketvirtajame sete, kurį laimėjo 25:12. Lemiamas, penktas, setas buvo nervingas ir įtemptas. Visgi lemiamu metu labiau susikaupę išliko Panevėžio tinklininkai, kurie ir šventė pergalę.

„Mes buvome užsibrėžę tikslą, jog savo vertę bandysime įrodyti Didžiojoje taurėje. Pergalę labiausiai lėmė susikaupimas ir noras laimėti. Praeitame sezone prieš Kelmę taip ir nebuvome laimėję, šį kartą labai gerai žinojome, kokios svarbos yra rungtynės. Turėjome pilną salę žiūrovų ir palaikymo, darėme viską, kad tik pasiektume pergalę“, – džiaugėsi panevėžiečių treneris Gintautas Stanevičius.

Nugalėtojų treneris, nepaisant gautos raudonos kortelės, išskyrė savo komandoje Deimantą Liubiną.

„Jis išnaudojo savo patirtį keldamas kamuolį, ėjo į ginčus su teisėjais dėl teisybės, dėl to ir buvo išvarytas iš aikštės. Taip pat noriu pagirti mūsų pagrindinį centro blokuotoją Matą Navarską, kuris bet kurioje žaidimo stadijoje gali „įkalti kuolą“ kitoje aikštės pusėje“, – pabrėžė G.Stanevičius.

G.Stanevičius džiaugiasi, kad šis savaitgalis Panevėžio sportui pažymėtas pergalėmis. LKL čempionate pergalę iškovojo „Lietkabelis“, tą pačią dieną vykęs LFF finalas baigėsi istoriniu „Panevėžio“ triumfu.

„Visi šie pasiekimai, kaip ir mūsų patekimas į LTF Didžiosios taurės pusfinalį, miestui reiškia labai daug“, – sakė treneris.

Pusfinalyje Panevėžio SC klubas lapkričio 8 dieną išvykoje žais su Marijampolės „Sūduva“.

Kitame pirmojo etapo susitikime tarp dviejų TOP SPORT Lietuvos čempionato ekipų – Šiaulių „Elgos-Master Idea-SC Dubysos“ ir Kauno „RIO-Starto“ tarp pat netrūko dramos ir emocijų. Visus tris setus vyko atkakli ir įtempta kova, bet Lietuvos tinklinio žvaigždės Arvydo Mišeikio vedami šiauliečiai sėkmingiau sužaidė setų pabaigas ir šventė pergalę 3-0 (25:23, 25:23, 25:22).

Šiauliečiai pusfinalyje išvykoje taip pat lapkričio 8 dieną žais su dabartine taurės savininke Gargždų „Amber-Arlanga“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių