„Energija“ sugrįžta į Lietuvos čempionatą

  • Teksto dydis:

Praėjusį sezoną be kovų stipriausioje Lietuvos ledo ritulio lygoje praleidusi Elektrėnų „Energija“ naująjį sezoną sugrįš su nauja jėga ir ilgalaikiais tikslais, rašoma klubo atsiųstame pranešime.

Ilgiausiai gyvuojanti ir puikius rezultatus vaikų ir jaunimo ledo ritulyje rodantis Vilniaus „Geležinio vilko“ ledo ritulio mokykla bei daugkartinė Lietuvos čempionė Elektrėnų „Energija“ jungia savo pajėgas Lietuvos čempionate.

Vienas iš „Energijos“ tikslų – užauginti jaunuosius Lietuvos ledo ritulininkus ir suteikti jiems kiek įmanoma didesnę patirtį rungtyniaujant aukščiausiame Lietuvos ledo ritulio lygyje.

Lietuvos ledo ritulio jaunimas turės galimybę kartu rungtyniauti su didžiulę patirtį Lietuvoje ir užsienyje kaupusiais ledo ritulininkais, o bendras abiejų komandų darbas ir sujungtas biudžetas toliau leis „Energijai“ kovoti tik dėl pirmosios vietos.

Jaunų ir patyrusių žaidėjų lydinį į priekį turėtų vesti 16 metų „Energijoje“ žaidusi klubo legenda, šiuo metu „Geležinio vilko“ mokykloje treneriu dirbantis Dovydas Kulevičius.

Derybos tarp „Geležinio vilko“ ir „Energijos“ nebuvo ilgos: abiejų klubų vadovai – Andrejus Jadkauskas, Vidmantas Mickevičius – bei „Energijos“ valdybos nariai Rolandas Aliukonis ir Karolis Kubilius, žiūri viena kryptimi ir yra išsikėlę ilgalaikius tikslus, o „Energijos“ vardas ir toliau bus siejamas su pergalėmis ir trofėjais.

„Sujungę jėgas užsitikrinome, kad klubas turės tvarų biudžetą, o komandos tikslas išliks tik pirmoji vieta“, – sakė V.Mickevičius. „Susijungę su „Geležiniu vilku“ turėsime įprastą sporto piramidę, kai jaunieji „Geležinio vilko“ ledo ritulininkai turės galimybę anksti susipažinti su vyrų ledo rituliu, galės treniruotis, mokytis ir rungtyniauti kartu su patyrusiais žaidėjais bei siekti ambicingų tikslų. Sujungę biudžetus, ateityje galėsime tvirčiau žengti į priekį bei turėsime klubą, kuris ne tik galės varžytis už Lietuvos ribų, tačiau bus įdomus ir naudingas į vyrų ledo ritulį norintiems žengti perspektyviausiems Lietuvos jaunuoliams“.

Tikimąsi, kad jau artimiausiu metu, pabaigus derybas su rėmėjais, „Energija“ galės paviešinti būsimo sezono sudėtį ir klubo biudžetą.

Kaip ir įprasta, „Energija“ namų rungtynes kitą sezoną žais Elektrėnų ledo arenoje.

Praėjusį sezoną „Energija“ nerungtyniavo Lietuvos čempionate, tuo tarpu „Geležinis vilkas“ reguliariame sezone per 18 rungtynių iškovojo 7 pergales ir tarp keturių komandų buvo trečias.

Lietuvos čempionate „Geležinis vilkas“ pradėjo žaisti nuo 2015/16 m. sezono, o pagrindinis jų tikslas buvo jaunimui suteikti šansą kaupti patirtį tarp vyrų. Tuo tarpu „Energija“ Lietuvos čempionatą yra laimėjusi 25 kartus, o nuo 2015/16 m. sezono, kai po dviejų metų pertraukos sugrįžo į Lietuvos pirmenybes, triumfavo keturis kartus iš eilės. Nors praėjusį sezoną „Energija“ nežaidė, tačiau dėl koronaviruso pandemijos Lietuvos čempionatas nebuvo užbaigtas ir nugalėtojas nebuvo paskelbtas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių