E. Riabko Pasaulio čempionato etape Norvegijoje – 8-as

  • Teksto dydis:

Savaitgalį Tonsbergo mieste (Norvegija) įvyko antras Pasaulio F-2 vandens formulių čempionato etapas. Sudėtingai varžybos susiklostė vieninteliam Lietuvos atstovui Edgarui Riabko. 35-metų kaunietis finišavo aštuntas ir namo parsiveža 3 įskaitinius taškus, tačiau pats pilotas pripažįsta, kad tikėjosi geresnio rezultato.

Į antrąją Pasaulio čempionato etapą susirinko net 24 pilotai. Savaitgalis Europos čempiono vardą apgynusiam E. Riabko prasidėjo sėkmingai – penktadienį pilotas greičio lenktynės išvystė 185 km/val. greitį ir nusileido tik JAE pilotui Rashedui Al Tayeriui. Sprinto lenktynėse lietuvis užėmė 4-ąją vietą.

Šeštadienį vykusi kvalifikacija taip pat prasidėjo sklandžiai, tačiau staiga pasikeitusios oro sąlygos sujaukė E. Riabko planus.

„Plaukiau su nauju sraigtu. Pirmoje kvalifikacijos dalyje rodžiau neblogą tempą, bet kai prasidėjo Q2, labai pakilo bangos ir tas sraigtas visiškai netiko – net 2,5 sekundės plaukiau lėčiau, bet jau nebuvo kada pasikeisti sraigto. Taip kad labai nepasisekė antroje kvalifikacijos dalyje ir nepatekau į trečią dalį teko startuoti tik iš 12 vietos“,  pasakoja E. Riabko, atstovaujantis „F2-Hegelmann-LT“ komandai.

Sekmadienį vykusiose pagrindinėse lenktynėse kaunietis finišavo 10-as, tačiau dėl grubių taisyklių pažeidimų lenktynių metu du pilotai buvo diskvalifikuoti. Tai leido kauniečiui pakilti į aštuntą poziciją bei į savo sąskaitą įsirašyti pirmuosius taškus šiame sezone.

„Tikrai galėjome geriau, esu nelabai patenkintas savo rezultatu“, – po finišo neslėpė E. Riabko.

Kaip visada Norvegijoje lietuvį palaikė ne tik gausus būrys Tonsbergo lietuvių bendruomenės fanų, bet ir Lietuvos ambasadorius Jonas Paslauskas.

„Labai malonu sulaukti tiek dėmesio. Esu labai dėkingas visiems sirgaliams“, –teigė E. Riabko.

Etapą Norvegijoje laimėjo Vokietijos pilotas Stefanas Haginas, kuriam tai buvo pirmoji pergalė karjeroje.

Antras liko čempionato lyderis pilotas iš Abu Dhabio Rashedas Al Qemzi, trečias – portugalas Duarte Benavente.

Bendroje įskaitoje ir toliau pirmauja R. Al Qemzi (35 taškai). Antras žengia olandas Ferdinandas Zandbergenas (21 tšk.). Trečias – S. Haginas (20 tšk.).

E. Riabko bendroje įskaitoje pakilo į 13 vietą.

Trečias Pasaulio čempionato etapas vyks Italijoje Brindisi mieste rugpjūčio 24-25 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių