Dž. Tovilavičius antrajame Vokietijos TCR čempionato etape – devintas

  • Teksto dydis:

Savaitgalį legendinėje Vokietijos Niurburgringo trasoje vyko antrasis šalies TCR čempionato etapas. Lietuviai „Skuba Racing Team“ su „Volkswagen Golf GTI TCR“ užėmė devintą vietą.

Treniruotėse Džiugas Tovilavičius demonstravo gerą tempą. Komandai pavyko atrasti pakabos nustatymus, kurie gerai veikė Niurburgringe. Po kvalifikacijos Dž. Tovilavičius į pirmas lenktynes išvažiavo iš 14 pozicijos.

„Pirmojo etapo namų darbus atlikom gerai. Dabar mašina taip sureguliuota, kad greitose trasose važiuotų stabiliai. Liko tik išspręsti galinės ašies nustatymus ir padangų rebusą. Jos labai greitai kaista ir dyla, kai stengiuosi šiek tiek paspausti. Taip ilgai jas pakankinus, dingsta sukibimas ir vėl reikia kurti gražų ritmą iš naujo“, – šeštadienį apie pirmus įspūdžius iš trasos kalbėjo Dž. Tovilavičius.

Tiesa, pirmos lenktynės „Skuba Racing Team“ baigėsi kitaip, nei buvo planuota. Paskutiniajame rate automobilis prarado galią ir turėjo sustoti. Iš pradžių buvo įtariamas degalų siurblys. Tačiau vėliau paaiškėjo, kad bake pasibaigė benzinas, o tarpinį aušintuvą prakirto skeveldros po lyderių avarijos.

Dramos trasoje ir už jos

Antros lenktynės buvo žymiai dramatiškesnės. Teisėjai užfiksavo, kad vienas iš lyderių Antti Buri per greitai startavo, o Harri Salminen startavo ne iš savo pozicijos. Jie gavo baudas. Dramos netrūko ir už trasos ribų, nes iš vakaro prieš lenktynes iš viso čempionato pasitraukė pirmųjų lenktynių nugalėtojas Mike Halder kartu su seserimi Michelle. Taip jie protestavo už M. Halder diskvalifikaciją dėl išjungtos gesinimo įrangos uždarame dalyvių parke.

„Pagaliau gavom pakovoti ir pagyventi tose tikrose lenktynių aistrose. Kylam po truputį ir stabiliai, bet šitos lenktynės buvo tikrai įdomios. Du lyderiai gavo baudas lenktynių pradžioje, todėl turėjo pravažiuoti pro techninio aptarnavimo zoną ir grįžti į trasą. Šįkart trasoje turėjau daug galimybių atakuoti ir gintis nuo iš galo atskubančių lyderių“, – apie lenktynes pasakojo Dž. Tovilavičius.

Antrąjį etapą laimėjo 2018 metų Vokietijos čempionas austras Haraldas Proczykas. Kitos lenktynės Hokenhaimo trasoje vyks rugsėjo 18-20 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių