Duris į olimpiadą atvertų dvi pergalės

Boksininkas kaunietis Liudvikas Lagunavičius pamėgins iškovoti kelialapį į 3-iąsias jaunimo vasaros olimpines žaidynes, kurios spalio mėnesį vyks Buenos Airėse (Argentina).

Klubo "Algirdas" įkūrėjo ir vadovo, tarptautinės kategorijos teisėjo ir trenerio Egidijaus Kondroto auklėtinis aštuoniolikmetis L.Lagunavičius (svorio kategorija per 91 kg) tikslo sieks Vengrijos sostinėje Budapešte surengtame pasaulio jaunimo (iki 19 metų) bokso čempionate.

Kelialapį į Jaunimo olimpiadą garantuotų pergalė ketvirtfinalyje, tačiau pirmiausia Liudvikui teks aštuntfinalyje įveikti grėsmingą varžovą – 2018-ųjų Kanados jaunimo čempioną ir Amerikos bokso konfederacijos vicečempioną Tethuachą Chuolą.

Kitas kauniečio oponentas būtų egiptietis Ahmedas Elsawy Awadas Elbazas – 2018-ųjų Afrikos jaunių čempionas.

Liudvikas boksuojasi vos metai, tačiau ringe pasižymi drąsa, jėga.

"Kanados ir Egipto boksininkai – fiziškai tvirti, ištvermingi vyrukai. Tamsiaodis T.Chuolas žemesnis už Liudviką, kresnesnis, o egiptietis – panašaus ūgio, maždaug 193–195 cm. Be to, dėl palankių burtų A.E.Awadas Elbazas varžybas pradės ne aštuntfinalyje, o iškart ketvirtfinalyje", – svarstė E.Kondrotas.

Budapešto "Duna" arenoje L.Lagunavičius su T.Chuolu susikaus rugpjūčio 25-ąją.

Pasaulio čempionate kaunietį lydi Lietuvos jaunimo bokso rinktinės vyriausiasis treneris Julius Kibas.

"Liudvikas boksuojasi vos metai, tačiau ringe pasižymi drąsa, jėga. Tapęs Lietuvos jaunimo čempionu, jis šiemet balandį sėkmingai debiutavo Europos čempionate, pateko į geriausiųjų aštuntuką. Tikimės, kad sėkmingas debiutas ir pasaulio čempionate įkvėps vaikiną siekti dar aukštesnių tikslų", – sakė J.Kibas.

L.Lagunavičius – 13-ojo tarptautinio Dano Pozniako turnyro prizininkas (iškovojo bronzos medalį).

fighterhouse.lt nuotr.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių