Dėl dopingo iš ruso atimtas Sočio olimpiados aukso medalis

Tarptautinei biatlono sąjungai (IBU) šeštadienį nusprendus už antidopingo taisyklių pažeidimą iš ruso Jevgenijaus Ustiugovo atimti 2014 metų žiemos olimpiados Sočyje aukso medalį, Rusija prarado pirmąją vietą bendroje šių žaidynių medalių įskaitoje.

Po šio sprendimo Rusija iš viso turi 10 Sočio olimpiados aukso medalių.

Šeštadienį pranešta, kad IBU apkaltino Rusijos biatlonininkus J. Ustiugovą ir Svetlaną Slepcovą antidopingo taisyklių pažeidimu.

Sočio olimpiados auksą J. Ustiugovas iškovojo estafetėje kartu su Rusijos rinktine. Pergalė estafetėje dabar pripažinta Vokietijai. 

34-erių J. Ustiugovas, kuris taip pat laimėjo 2010 metų Vankuverio žiemos olimpiados bendrojo starto lenktynes, po Sočio žaidynių iš didžiojo sporto pasitraukė.

2014-aisiais paimtame sportininko kraujo mėginyje buvo rasta draudžiamo steroido, ir visi jo 2013-2014 metų sezono rezultatai buvo anuliuoti.

IBU taip pat anuliavo S. Slepcovos 2013-2014 metų sezono rezultatus, nes sportininkės kraujyje buvo rasta kito steroido –  ostarino. Biatlonininkė tame sezone titulų neiškovojo.

Tyrimai rėmėsi duomenų iš Maskvos laboratorijos – vienos svarbiausių liūdnai pagarsėjusios valstybės remiamos Rusijos dopingo sistemos grandžių –  analize.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, dėl sankcijų Rusija bendroje 2014 metų olimpiados įskaitoje nukrito į trečią vietą – po Norvegijos ir Kanados.

Rusijos biatlono sąjungos vadovas naujienų agentūrai TASS sakė, kad J. Ustiugovas ir S. Slepcova skųs jiems skirtas nuobaudas.

Pasaulio antidopingo agentūra (WADA) praėjusių metų pabaigoje uždraudė ateinančius ketverius metus naudoti Rusijos komandos pavadinimą, Rusijos vėliavą ar himną per virtinę tarptautinių sporto renginių, įskaitant šių metų olimpiadą ir 2022-ųjų pasaulio futbolo čempionatą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių