Dakaro ralio asai susitiks Andalūzijoje

Po šiemet nesėkmingai susiklosčiusio Dakaro ralio "Agrorodeo" komandos lenktynininkas Vaidotas Žala pabrėžė: privalau reabilituotis. Tai jis bandys padaryti Ispanijoje.

Gegužės 12–16 d. Andalūzijoje vyks Tarptautinės automobilių sporto federacijos (FIA) "Cross Country" pasaulio taurės varžybų pirmas etapas.

V.Žalai teks lenktyniauti ir su Dakaro ralio žvaigždėmis Nasseru Al-Attiyah, Carlosu Sainzu, taip pat – Yazeedu Al-Rajhi, Vladimiru Vasiljevu, Yasiru Saidanu, Eriku Van Loonu.

Anot V.Žalos, šios lenktynės jam yra labai svarbios, nes "Cross Country" formato varžybos yra arčiausiai to, su kuo lenktynininkams tenka susidurti Dakaro ralyje, o ir numatytas bendras greičio ruožų ilgis suteikia solidų iššūkį – 1 086 km.

Mūsų tikslas Ispanijoje – padaryti tai, kas nepavyko sausį Dakaro ralyje, todėl reikės važiuoti greitai, o kartu ir tiksliai.

"Prie starto linijos stos ir greičiausi lenktynininkai iš "Overdrive" bei "X-raid" komandų, o tai tik įrodo, kad šios varžybos įdomios tiek sportine, tiek treniruočių prasme. Mūsų tikslas čia bus padaryti tai, kas nepavyko sausį Dakaro ralyje, todėl reikės važiuoti greitai, o kartu ir tiksliai", – sakė V.Žala.

Nors lenktynininkas dar tik įsivaizduoja, kas jo ir šturmano Paulo Fiuzos laukia Andalūzijos greičio ruožuose, jis neabejoja, kad jie tikrai bus kitokie nei Dakaro ralyje.

"Tikėtina, kad dauguma kelių tiesiog bus šunkeliai. "Cross Country" formato varžybos šiame regione rengiamos pirmą kartą, o tai nemažas iššūkis ir patiems organizatoriams. Greičio ruožai nebus itin trumpi, todėl sudaryti maršrutus tūkstančiui kilometrų Ispanijoje yra kur kas sunkiau nei Saudo Arabijos dykumose. Bus labai įdomu pamatyti, kaip jiems pavyks tai padaryti", – svarstė Vaidotas.

"Andalucia Rally" dalyvių gretose bus ir daugiau lietuvių – keturratį motociklą vairuos Laisvydas Kancius, motociklą – Arūno Gelažninko mokinys Modestas Siliūnas.

"Per penkias dienas reikės nuvažiuoti nemažai kilometrų, todėl tai puiki proga patikrinti tiek savo fizinį pasiruošimą, tiek technikos patvarumą ir išsigryninti, kur dar galime patobulėti", – teigė L.Kancius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių