D. Rapšys plaukė greitai, bet medalio neiškovojo – liko penktas

  • Teksto dydis:

Danas Rapšys iškovojo penktąją vietą Paryžiaus olimpinėse žaidynėse. Tai geriausias nepriklausomos Lietuvos olimpinis pasiekimas vyrų plaukimo varžybose.

200 m distancijoje laisvuoju stiliumi šios rungties pasaulio vicečempionas iš Lietuvos užfiksavo 1 min. 45,46 sek.

Lygiai per tokį pat laiką nuotolį įveikė ir po 150 m dar pirmavęs vokietis Lukas Maertensas. D.Rapšys, atvirkščiai, į šią poziciją pakilo paskutiniame distancijos ketvirtyje.

Auksas, kaip ir prognozuota, atiteko Rumunijos plaukimo fenomenui Davidui Popovici. Jo rezultatas –  1 min. 44,72 sek. Sidabrą iškovojo britas Matthew Richardsas (1 min. 44,74 sek.), bronzą – amerikietis Luke‘as Hobsonas (1 min. 44,79 sek.). Ketvirtas buvo britas Duncanas Scottas (1 min. 44,87 sek.).

Atrankoje 29 metų D.Rapšys buvo antras (1 min. 45,91 sek.), pusfinalyje – šeštas (1 min. 45,48 sek.). Šiam plaukikui priklausantis Lietuvos rekordas yra 1 min. 44,38 sek.

Trečiose karjeroje olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis panevėžietis šios rungties finale plaukė ir prieš trejus metus Tokijuje, kur finišavo aštuntas.

Jau rytoj trenerių Pauliaus Povilionio ir Inos Paipelienės auklėtinio D.Rapšio laukia mažiausiai du startai – 100 m laisvuoju stiliumi ir 4x200 m estafetė laisvuoju stiliumi, kurioje jis plauks su Tomu Navikoniu, Tomu Lukminu ir Andriumi Šidlausku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Olimpinese komercine reklama grieztai uzdrausta uzdrausta

Olimpinese komercine reklama grieztai uzdrausta uzdrausta portretas
Ir Olimpiados arenose jokiu reklamos stendu nepamatysi.

Tokios galimybės

Tokios galimybės portretas
Vyriausias amžiumi jei būt savo asmeninį rekordą parodęs būtų medalis. nuo 3ios vietos atsiliko 0.67 kai tarp prizininkų skirtumas 0.01 ar 0.02

kltt

kltt portretas
Tokios šūdiškos transliacijos dar nebuvau matęs, vietoj plaukimo takelių du atkišti užpakaliai. O Rapšys pasirodė pagal savo galimybes ir visai neblogai, nes buvo geresnių už jį.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių