C.Laszlo tęsia žvalgybą

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo tęsia žvalgybą – vengras stebėjo jaunių (iki 17 metų) vienuolikės žaidimą Škotijoje.

Trenerio Antano Vingilio vadovaujama komanda Europos čempionato elito atrankos turnyre 0:1 nusileido škotams, 1:3 – danams, 0:4 – islandams ir 6-ojoje grupėje užėmė paskutinę vietą.

C.Laszlo susidarė dvejopą įspūdį apie mūsų šalies jaunuosius futbolininkus. Jo manymu, lietuviai geriau fiziškai pasirengę nei jų bendraamžiai, bet to neišnaudoja.

"Man labai svarbu, kad jaunių rinktinėje mačiau gerų individualių pasirodymų. Keli užsienio klubų skautai jau susisiekė su Kauno nacionaline futbolo akademija dėl kai kurių jos auklėtinių. Tai taip pat labai pozityvus dalykas", – vakar kalbėjo C.Laszlo.

Jis pabrėžė, kad šios kartos ekipai reikia tinkamai pasirengti kitais metais Lietuvoje vyksiančiam Europos jaunimo (iki 19 m.) čempionatui.

"Negalima kartoti klaidų, kurios buvo padarytos su kitomis Lietuvos septyniolikmečių ar devyniolikmečių rinktinėmis. Ypač svarbu futbolo aikštėje pasitikėti savo jėgomis", – tvirtino C.Lazslo, bet nekonkretizavo, kokias klaidas turėjo galvoje.

Futbolo specialisto nuomone, Lietuvos septyniolikmečiai yra pajėgūs kovoti su kitų šalių jaunaisiais futbolininkais, tačiau mūsiškiams trukdo nepasitikėjimas savo jėgomis.

"Ši jaunių vienuolikė pralaimėdavo rungtynes per pirmąsias 20–30 min. Po to pastebėdavo, kad varžovai – lygiaverčiai, tačiau rezultatas jau būdavo neigiamas. Tai mane pykdo. Neįmanoma laimėti nepasitikint savo jėgomis, ypač esant tokio amžiaus", – dalijosi vertinimais C.Laszlo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių