C.Laszlo: „Rinktinės durys – atviros“

Naujasis Lietuvos futbolo rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo pareiškė, kad dirbdamas mūsų šalyje ieškos nacionalinei komandai naujų talentingų žaidėjų.

Vakar per susitikimą su žurnalistais C.Laszlo tvirtino, kad jau pradėjo mokytis lietuvių kalbos, bet šiuo metu svarbiausia jam – rinktinės reikalai.

"Gyvensiu Vilniuje, stebėsiu Lietuvoje žaidžiančius futbolininkus, ieškosiu naujų talentų. Rinktinės durys bus atviros visiems, ne vien legionieriams", – sakė strategas.

C.Laszlo pabrėžė, kad jo asistentai bus Lietuvos futbolo specialistai. Jau yra numatyti du kandidatai.

Vertindamas 2014-ųjų pasaulio čempionato atrankos G grupę, kurioje lietuviai išmėgins jėgas su Graikijos, Slovakijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Latvijos ir Lichtenšteino komandomis, 48-erių vengras buvo atsargus.

"Sudėtinga grupė. Tokios komandos, kaip Bosnija ir Hercegovina, Graikija ar Slovakija, yra pavojingos, – sakė treneris. – Negaliu garantuoti, kad prasibrausime į finalo turnyrą, bet privalome pasinaudoti galimybe."

C.Laszlo teigė norįs taip suderinti Lietuvos rinktinės žaidimą, kad varžovų vartams pavojų keltų visų pozicijų žaidėjai. "Mano tikslas – suburti komandą, kuri muštų įvarčius ir patikimai gintųsi", – kalbėjo strategas ir pridūrė, kad mėgsta bendrauti su žaidėjais ne vien per treniruočių stovyklas ar varžybas.

Atsakydamas į klausimą apie kartų kaitą reprezentacinėje šalies vienuolikėje, vengras buvo diplomatiškas: "Žaidėjų amžius man nesvarbus. Rinktinės vertas tas, kuris nedvejodamas jai aukosis. Stengsimės, kad mūsų kolektyvas būtų geras patyrusių ir jaunų futbolininkų derinys."

C.Laszlo, garsėjantis griežtumu ir reiklumu, pripažino, kad turi taisyklių, kurių privalės laikytis visa komanda. "Aš nesu diktatorius, bet laikai, kai, grįžus į rinktinę, buvo galima atsikvėpti ar su artimaisiais susitikinėti, baigėsi", – užtikrino treneris.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių