Baltijos rankinio lygoje – trečioji „Dragūno“ pergalė

  • Teksto dydis:

Klaipėdos „Dragūno“ rankininkai šeštadienį išvykoje sužaidė paskutiniąsias šiais metais rungtynes. Baltijos rankinio lygoje Estijoje 26:24 (12:10) įveikta Polvos „Serviti“ ekipa.

Pirmasis rungtynių kėlinys buvo nerezultatyvus. Savo pirmąjį įvartį estų komanda pelnė tik dešimtąją minutę. Kėliniui įpusėjus abi komandos ėmė siekti persvaros. „Serviti“ išsiveržė į priekį dviem įvarčiais, bet netrukus rezultatyvią atkarpą sužaidė „Dragūnas“, rezultatą persvėręs savo naudai. Dviejų įvarčių atotrūkį Klaipėdos ekipa išlaikė iki kėlinio pabaigos (12:10).

Antroje rungtynių pusėje vyko intensyvi kova. Aikštės šeimininkai estai bandė išlyginti rezultatą, bet svečiai ir Klaipėdos stengėsi išlaikyti ir padidinti savo persvarą. Visą kėlinį komandas skyrė vidutiniškai du įvarčiai. Kiekvieną sėkmingą klaipėdiečių atkarpą lydėjo gerai sužaista varžovų atkarpa. Netrūko ir klaidų, tačiau, laimė, „Dragūnui“ pavyko išsaugoti persvarą ir klaipėdiečiai įsirašė jau trečiąją pergalę Baltijos rankinio lygoje.

Klaipėdos komandai Karolis Bliuvas pelnė 6 įvarčius, Karolis Stropus - 4, Gintaras Cibulskis, Gabrielius Virbauskas ir Modestas Vaitekūnas - po 3, Laurynas Simonavičius ir Deividas Virbauskas - po 2, Benas Butkus, Lukas Juškėnas ir Maksimas Valiuvačas - po 1.

„Rungtynės baigėsi pergale, nors gero žaidimo ir nedemonstravome. Galbūt gynyba šiandien būtų verta pagyrimo, ypač už žaidimą pirmąjį kėlinį, tačiau puolime tikrai strigome, buvo susikaustę nuo to per didelio noro nugalėti. Rungtynių pabaigoje irgi netrūko įtampos. Patys savo vos nepadarytomis klaidomis galėjome ir pralošti. Na, bet faktas yra pergalė. Faktas, kad Baltijos rankinio lygos turnyre iš ketverių rungtynių turime tris pergales, tarp jų - prieš Zaporožės ZTR ir Kehros komandą. Tad tai buvo geras etapas“, - pirmąją sezono atkarpą įvertino „Dragūno“ vyriausiasis treneris Artūras Juškėnas.

Vis dėlto, pasak jo, nors žaidimas Baltijos rankinio lygoje yra tikrai neblogas, Lietuvos čempionate komanda stringa.

„Mūsų žaidimas stringa, kol kas buksuojame. Po Naujųjų metų reikės ieškoti kokių nors naujovių, tapti įvairiapusiškiems, ypač stiprinti puolimą ir judėti į priekį“, - komentavo A. Juškėnas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių