B. Vanagas po pirmo greičio ruožo: laukia įdomus Dakaras

  • Teksto dydis:

Naujųjų metų rytą Saudo Arabijoje startavo Dakaro ralis – tiesa, jo startas šiemet kiek kitoks.

Prologo dieną dalyviai turi įveikti beveik šešis šimtus kilometrų pervažiavimo ir vos 19 kilometrų greičio ruožą. Šie 19 įskaitinių kilometrų tai pirmoji pirmojo greičio ruožo dalis, kuri nuspręs, kas kokioje pozicijoje startuos rytoj – antroje pirmojo greičio ruožo dalyje. Benediktas Vanagas užfiksavo geriausią laiką tarp lietuvių ir pagal preliminarius rezultatus finišavo 23 pozicijoje bendroje įskaitoje.

„Džiaugiamės, kad Dakaras prasidėjo. Greičio ruožas trumpas ir jame planus šiek tiek sujaukė prioritetinių vairuotojų sąrašas – startavome kaip antras ne prioritetinis automobilis. Buvome pakankamai smarkiai nustumti į galą, tad per tuos dvidešimt kilometrų teko lenkti du automobilius“, – apie pirmą greičio ruožą finišavęs pasakojo „Toyota Gazoo Racing Baltics“ pilotas B. Vanagas.

Pasak lenktynininko, nemažai laiko greičio ruože prarado dėl dulkių, kuriose turėjo važiuoti vejantis ir lenkiant kitus dalyvius.

„Viena vertus reikėjo atakuoti tam, kad pasidarytume gerą starto poziciją rytojui, bet to padaryti nepavyko, nes mes tikrai praradom daug laiko braudamiesi per dulkes. Kita vertus kriminalų neprisidarėme ir keliaujame į priekį“, – pasakojo sportininkas.

Organizatoriai, pasakodami apie šiandienos trasą, teigė, kad tai puiki proga dalyviams ir ištestuoti automobilius smėlyje bei bekelėje, o etapas padėt turėtų „atskirti pelus nuo grūdų“. 19 km trasą, pasak oficialaus pranešimo, sudarė 57 proc. smėlio, 10 proc. dirvožemio ir trečdalis kopų.

Legendos statusą šiemet gavęs B. Vanagas pasakojo, kad nors dar atnaujinto „Toyota GR DKR Hilux“, praminto „Black Hawk 6.5“, pilnai ir nepažįsta, šiandienos trasa padėjo su juo susipažinti geriau: „pajaučiau automobilį labiau nei tai pavyko padaryti iki šiol per testus. Dar bus niuansų ir reikės juos gaudyti, bet manau, kad su šiuo automobiliu laukia įdomus Dakaras.“

Po pirmųjų sportinių kilometrų dalyviai traukia link Hailo miesto, kuriame vyks oficiali Dakaro ralio atidarymo ceremonija, o rytoj laukia pirmasis greičio ruožas. 2022 metai Dakaro ralyje lietuviams yra rekordiniai. Lenktynėse pasirodė iki šiol didžiausias skaičius ekipažų – 10. Iš viso dalyviai turės įveikti 12 greičio ruožų arba daugiau nei 8 tūkst. km, iš kurių, 4252 km – įskaitiniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rici

Rici portretas
Pas GAIDY kitaip ir negali but

kodel

kodel portretas
Vanago plaukai..visada buna, kaip slapio visciuko..?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių