Atėjo lemiamų kovų metas: paaiškės Lietuvos tinklinio čempionai

  • Teksto dydis:

Savaitgalį finišuos TOP SPORT Lietuvos vyrų ir moterų tinklinio čempionatai. Šįkart finalai neprimins anksčiau buvusių tinklinio fiestų su pilnomis tribūnomis žiūrovų, tačiau tikrai išliks ta pati intriga ir nenuspėjamos bei kupinos emocijų kovos.

Tradicinė intriga moterų finale

Jau penktadienį startuoja TOP SPORT Lietuvos moterų tinklinio čempionato finalai. Dėl aukso medalių jau, galima sakyti, tradiciškai susitiks Kauno „Kauno-VDU“ ir Alytaus „Prekybos-Paramos“ komandos. Užtenka prisiminti 2019 metų finalą, kuomet Lietuvos čempionės paaiškėjo po auksinio seto, ir tai iškart įkaitina kraują abiejų komandų tinklininkėms. Kadangi 2020 metais dėl koronaviruso čempionatas buvo nutrauktas, tai kaunietės gins Lietuvos čempionių vardus.

Pirmosios serijos iki dviejų pergalių rungtynės vyks penktadienį 19 val. Alytuje, antrasis mačas bus žaidžiamas šeštadienį 16 val. Kaune, o jei prireiks lemiamų rungtynių, jos vyks sekmadienį 16 val. taip pat Kaune.

„Žinoma, jog laukiame finalo. Nuotaikos yra kovingos, kaip ir prieš kiekvieną finalą. Mūsų forma šiuo metu yra tokia, kokia yra. Per rungtynes pamatysime, kokią ją pavyks pateikti. Sieksime pergalės ir tikimės, kad žiūrovams bus smagu stebėti gražų tinklinį“, – kalbėjo „Kauno-VDU“ lyderė ir viena geriausių šalies tinklininkių Viltė Bogdanovič.

Panašiai kalbėjo ir „Prekybos-Paramos“ lyderė, geriausia reguliariojo sezono žaidėja Jekaterina Kovalskaja.

„Kokios dar gali būti nuotaikos? Žinoma, kad kovingos. Finale žaisime pilna sudėtimi, sezono pabaigoje, galima sakyti, esame jau susižaidusios ir neblogos fizinės būklės. Finale tikimės stiprios kovos. Kaunas yra mūsų principinis varžovas ir rungtynės visada būna sunkios. Manau, kad mūsų mažas pranašumas bus tas, kad visą sezoną turėjome varžybas, o kaunietės prie Lietuvos čempionato prisijungė tik pusfinalyje“, – mintimis dalinosi J.Kovalskaja.

Ne mažiau intriguojantis bus ir mažasis finalas tarp Jonavos „Aušrinės-KKSC“ ir Kauno LSU komandų. Pirmasis mačas vyks penktadienį 16 val. Jonavoje, antrasis – šeštadienį 12 val. Kaune, o trečiasis (jei prireiks) – sekmadienį 12 val. taip pat Kaune.

Pirmajame reguliariojo sezono rate Jonavos klubas šventė pergalę 3-0, o antrajame rate kaunietės namuose atsirevanšavo tokiu pat rezultatu 3-0.

Vyrų finale – likęs žingsnis ir kauniečių viltys

Savaitgalį taip pat finišuos ir TOP SPORT Lietuvos vyrų tinklinio čempionato finalai. Šeštadienį Gargžduose 18 val. įvyks antrosios finalo serijos rungtynės tarp „Amber-Arlangos“ ir Kauno „RIO-Starto“ ekipų.

Kaune 3-1 pirmąsias rungtynes laimėję gargždiškiai atsidūrė per žingsnį nuo titulo, tačiau pirmą kartą finale žaidžianti Kauno ekipa dabar jau bus pažinusi finalo įtampą ir sieks pademonstruoti geresnį žaidimą.

Jeigu kauniečiams pavyktų išlyginti serijos rezultatą, lemiamas mačas vyktų sekmadienį 18 val. Gargžduose.

Be galo intriguojantis turėtų būti mažasis finalas. Pirmosiose rungtynėse Šiauliuose vietos „Elga-Master Idea-SC Dubysa“ 3-0 nugalėjo Marijampolės „Sūduva“, bet kovingieji marijampoliečiai savaitgalį žais namuose ir bus nusiteikę išlyginti serijos rezultatą ir taip pat savo aikštėje pasidabinti bronziniais apdovanojimais. Lygiai taip pat ir pergalių išalkę šiauliečiai sieks pabaigti pradėtą darbą ir sukurti šventę savo gerbėjams.

Visos finalinės Lietuvos tinklinio čempionatų rungtynės bus transliuojamos Lietuvos tinklinio čempionato „Facebook“ puslapyje ir „Youtube“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių