Ant tatamio žengė šimtai kovotojų

  • Teksto dydis:

„Tikėjomės ir buvome pasiruošę priimti 700–800 dalyvių, bet netekome žado pamatę užsiregistravusiųjų skaičių“, – sakė Vilniaus kiokušin karatė klubo „Ippon“ vadovas Jevgenijus Jurutas.

„Ippon“ surengtame tradiciniame turnyre jėgas išbandė net 1 330 sportininkų iš 37 Lietuvos ir 3 Latvijos klubų.

Varžybose dalyvavo įvairaus amžiaus sportininkai, suskirstyti į vienuolika grupių: jauniausiems buvo vos šešeri metai, o vyriausiam – net 62.

Pasak J.Juruto, renginys aprėpė beveik visus Lietuvos miestus, ant tatamio žengė vaikai iš socialiai remtinų šeimų ir globos namų.

„Ippon“ surengtame tradiciniame turnyre jėgas išbandė net 1 330 sportininkų iš Lietuvos ir Latvijos.

„Ilgametė patirtis, savanorių aktyvumas ir kitų klubų pagalba lėmė, kad turnyras buvo labai sklandus ir kokybiškas. Labai džiugu, kad turime tiek daug draugų, kurie kiekvieną kartą atveža vis daugiau šio kovos meno entuziastų“, – kalbėjo J.Jurutas.

Sportininkai ir žiūrovai pareiškė paramą karo draskomai Ukrainai.

Varžovai: jauniausiems turnyro kovotojams buvo vos šešeri metai. / A. Parvickos nuotr.

„Pirmą kartą pas mus skambėjo ne tik Lietuvos, bet ir Ukrainos himnas. Lietuvos kiokušin karatė federacija palaiko labai šiltą ryšį su kolegomis ukrainiečiais, šiuo sunkiu metu padeda jos gyventojams visais įmanomais būdais“, – pasakojo „Ippon“ klubo vadovas.

Komandų įskaitoje pirmą vietą užėmė kovotojai iš Žemaitijos regiono „Shodan“ klubo (40 aukso medalių), antrą – turnyro šeimininkai „Ippon“ (30), trečią – latvių „Karate Skola“ (27), ketvirtą – Kauno „Fudoshin“ (15), penktą – Vilniaus „Shin“ (13).


Šiame straipsnyje: kiokušin karateIpponKarate

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių