Abu Dabio maratone lietuvius užklupo techninės problemos, pirmauja rusas V.Vasiljevas

  • Teksto dydis:

Abu Dabio maratone trečiąją dieną lyderio poziciją ir toliau išlaikė rusas Vladimiras Vasiljevas su "Mini" visureigiu. Lietuvių „TAEM Group“ ekipažas Vaidotas Žala ir Saulius Jurgelėnas, užkluptas techninių problemų, greičio ruožą praleido bivuake.

Automobilių klasėje įkandin rusui seka du ekipažai iš Lenkijos – Marekas Dabrowskis ir Adamas Malyszas, abu lenktyniaujantys "Toyota Hilux" prototipais. Po lenkų rikiuojasi čekas Miroslavas Zapletalas su "Hummer", vietinis herojus Yahya Alhelei su "Nissan" ir vokietis Stephanas Schottas su "Mini". Dakaro žvaigždė ispanas Nani Roma taip ir neatsigavo po vakaryščių negalavimų. Sportininkas sako, kad Abu Dabio dykumose jį visuomet užklumpa ta pati problema – pykinimas dėl galybės tramplynų ir kopų. Šiandien jis ir vėl nebaigė greičio ruožo.

Motociklų klasėje į priekį vėl išsiveržė britas Samas Sunderlandas su KTM, jam įkandin seka patyręs ispanas Marcas Coma, taip pat su KTM. Pastarasis ir toliau neleidžia jaunąjam konkurentui atitrūkti, ir atsilieka tik 30 sekundžių. KTM motociklininkams įkandin seka du "Honda" atstovaujantys sportininkai – portugalas Paulo Goncalvesas ir ispanas Joanas Barreda Bortas. Pirmuosius tris lenktynininkus po trijų dienų skiria tik 52 sekundės.

Lietuvius V.Žalą ir S.Jurgelėną ir toliau persekiojo techninės problemos. Šiandien „TAEM Group“ ekipažas net nepajudėjo iš serviso zonos. Kazachstano komandos „Mobilex Racing“ mechanikai daugiau nei tris valandavo vėlavo keisdami visureigio sankabos mechanizmą. „Šiandien iš ryto grįžę prie automobilio nepatikėjome savo akimis – iki starto 25 minutės, o pavarų dėžė guli ant žemės. Pasirodo mechanikai pakeitė sankabą, tačiau sumontavus agregatus į vietą paaiškėjo, kad dingo laisva pavara. Nieko nesmerkiu, bet palygindamas galiu pagirti lietuvių mechanikus – jie dirba daug greičiau.“ – sakė V.Žala.

„Apmaudu, bet tokia jau nelinksma realybė. Jei visą naktį budėtume prie mechanikų, tai kaip tada dieną važiuotume. Tuo labiau, kad nebuvo didelio pagrindo jais nepasitikėti. Dieną praleidome ilsėdamiesi ir atgaudami jėgas. Optimizmo neprarandam“,- komentavo „TAEM Group“ ekipažo šturmanas S. Jurgelėnas.

Ralio organizatoriai pasidžiaugė, kad trečiąją maratono dieną buvo išvengta rimtesnių traumų ir nelaimingų atsitikimų. „Antroji lenktynių diena – visuomet sunkiausia. Lenktyninkai įsidrąsina, ima važiuoti ant galimybių ribos, ir pasipila traumos. Tuo tarpu šiandien buvo ramiau.“ – sakė vyriausiasis lenktynių medikas Dr. Seanas Petherbridge.

Rytoj lenktynininkų laukia 239 kilometrų greičio ruožas, iš kurių nemaža dalis – itin masyviomis kopomis. Pirmoji trasos dalis bus labai panaši vakarykštę. Pirmieji sportininkai startuos 8val ryte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių