Viruso pavojų nepaisančioje Baltarusijoje - Lietuvos čempiono įvartis

Vos 411 žiūrovų daugiau nei 22 tūkst. talpinančiame stadione. Taip penktadienį atrodė Baltarusijos sostinės „Dinamo“ stadionas. Nors į areną, nepaisant siautėjančios koronaviruso epidemijos, buvo įleidžiami sirgaliai, tribūnose bus užimtos vos kelios kėdės.

Savo negausios publikos akivaizdoje Minsko „Dinamo“ 2:0 įveikė Žodino „Torpedo“. Prie pirmosios pergalės per įvykusius tris turus prisidėjo ir Lietuvos sirgaliams neblogai pažįstamas  krašto gynėjas Karlo Bručičius. 27 metų kroatas pernai kelis mėnesius atstovavo Marijampolės „Sūduvos“ ekipai ir spėjo tapti A lygos čempionu. Legionierius pasižymėjo įvarčiu 43-ąją min. Prieš tai kamuolį į svečių vartus 21 min. pasiuntė Vladislavas Klimovičius. Po šios pergalės kadaise garsiausiu Baltarusijos klubu buvęs Minsko „Dinamo“ pabėgo iš turnyro lentelės dugno – su 3 taškais rikiuojasi 11-oje pozicijoje. Pirmenybių uodegoje – 15-oje ir 16-oje vietose netikėtai velkasi pastarųjų dešimtmečių lyderis Barysavo BATE ir Bobruisko „Belšina“ ekipos, neturinčios nė taško. Tiesa, BATE trečiojo turo rungtynes dar žais šeštadienį.

Kitame penktadienio mače Bobruiske „Belšina“ minimaliu skirtumu 0:1 nusileido „Gorodeja“ futbolininkams. Vienintelį įvartį 66 min. pelnė serbas Lazaras Sajčičius. Šią dvikovą stebėjo dar mažiau – 405 žiūrovai. Tiesa, ir Bobruisko „Spartak“ stadionas talpina tik 3,7 tūkst. sirgalių. „Gorodeja“ komandai, pakilusiai į 13-ąją poziciją, tai buvo pirmasis laimėjimas per 3 turus.

Čempionate pirmauja „FC Minsk“, Minsko „Isloch“ ir „Energetik-BGU“ klubai, laimėję abu pirmuosius mačus. 6 taškai, nepaisant šiandieninės nesėkmės, lieka ir Žodino ekipos sąskaitoje. Vienintelės Europoje dėl pandemijos nesustabdytos pirmenybės tęsis visą savaitgalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių