Tautų lygoje Lietuvos vyrų futbolo rinktinė kovos C divizione

UEFA pakoregavus Tautų lygos formatą, 2020-2021 metų sezone Lietuvos vyrų futbolo rinktinė toliau rungtyniaus C divizione.

Tautų lygos varžybos pirmą kartą surengtos 2018 metais. Jose komandos buvo suskirstytos į tris divizionus po 12, o ketvirtajame D divizione buvo 16 komandų. Lietuvos rinktinė pirmajame sezone varžėsi C divizione su Serbijos, Rumunijos ir Juodkalnijos komandomis.

Pagal naują varžybų formatą A, B ir C divizione rungsis po 16 komandų, o D divizione – 7 komandos.

Tokie pasikeitimai reiškia, kad Lietuvos rinktinė lieka C divizione kartu su Graikija, Albanija, Juodkalnija, Kipru, Estija ir Slovėnija. Prie šių komandų prisijungs D divizione žaidusios Gruzija, Šiaurės Makedonija, Kosovas, Baltarusija, Liuksemburgas, Armėnija, Azerbaidžanas, Kazachstanas ir Moldova.

lff.lt nuotr.

Mūsiškių varžovai paaiškės kovo 3-ąją ištraukus burtus. Rinktinės bus suskirstytos į keturias grupes po keturias. Grupių nugalėtojai keliaus į B divizioną, o dvi paskutines vietas užėmusios komandos – į D divizioną. Tos dvi rinktinės, keliausiančios žemyn, paaiškės po atkrintamųjų varžybų tarp keturių komandų.

Pasak UEFA, pakeitimai varžybų formate atlikti konsultuojantis su nacionalinėmis federacijomis ir siekiant dar labiau sumažinti kontrolinių rungtynių skaičių. Taip pat siekiama, jog sportinio sąžiningumo dėlei visos komandos žaistų paskutines rungtynes namuose. Pagal naują formatą Tautų lygos rungtynių skaičius išaugs nuo 138 iki 162.

Tautų lygos rungtynės vyks rugsėjo 3-5 ir 6-8, spalio 8-10 ir 11-13, lapkričio 12-14 ir 15-17 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių